Galatasaray küçülmeye gidiyor

Galatasaray küçülmeye gidiyor

Basketbolda, çok başarılı sezonlar geçiren, bir yıl önce ligi şampiyon tamamlarken, finale çıkılan geçtiğimiz yılda da Euroleague'de son 8 takım arasına giren Galatasaray, bütçenin kısılması nedeniyle sıkıntı yaşıyor.



BAZI İSİMLERİN MALİYETLERİ ZORLADI

Geçtiğimiz sezon 15 milyon dolar olan transfer bütçesi, önce 8.5 milyon dolara düşürülmüş, ancak uzun çabalar sonunda 11 milyon dolara çekilmişti. Ancak geçtiğimiz sezondan sözleşmeleri olan Arroyo, Furkan, Erceg ve Sinan'ın maliyetlerinin bu bütçenin yarısına denk gelmesi nedeniyle teknik ekip sıkıntıya girdi. Hali hazırda transfere edilen isimler bulunsa da, eldeki bütçe ile zirveye oynamak için gerekli takviyeleri yapamayan sarı-kırmızılı ekip, farklı seçenekler üzerinde durmaya başladı.

FEDA BEKLENİYOR

Sözleşmesi devam eden isimlerle yeniden masaya oturarak kontrat sürelerini uzatmak ancak alacaklarının bir kısmını gelecek sezona erteleyerek, daha uzun vadeye yaymak ya da ücretlerinde kesintiler yapmak da bunlardan bazıları.

Transfer edilen ancak henüz resmi açıklama yapılmayan isimlerde bir sıkıntı olmadığı belirtilse de, Liv Hospital'ın sponsorluğa devam etmemesi sonucu, yeni bir firmanın bulunamaması ve geçen yıla oranla daha düşük bir bütçeyle daha yukarıyı hedefleyen bir takım kurma çabaları nedeniyle sessizliğin devam ettiği vurgulandı.

BEŞİKTAŞ'LA DALGA GEÇMİŞLERDİ

Sarı-kırmızılı taraftarlar, iki sezon önce ''Feda'' sloganıyla küçülmeye giden Beşiktaş'a açtıkları pankartla gödermede bulunmuş, siyah-beyazlı taraftarları bir hayli kızdırmışlardı.

İşte o pankart:

Galatasaray küçülmeye gidiyor