Galatasaray'dan tazminat almadan giden tek hoca

Galatasaray'dan tazminat almadan giden tek hoca

Galatasaray'da Cesare Prandelli dönemi resmen sona erdi. Deplasmanda Anderlecht karşısında alınan 2-0'lık yenilgi sonrası İtalyan hocanın görevden alındığı haberleri manşete çıkarken, resmi açıklama Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst'ten geldi.

Prandelli'nin sözleşmesinin feshedildiğini duyuran Dürüst, teknik direktörlük için A Milli Takım Antrenörü Hamza Hamzaoğlu ile prensipte anlaştıklarını söyledi. Sarı-kırmızılı camia, ligde üst üste 2 yıl şampiyonluk kazandıran Fatih Terim sonrası teknik direktör seçiminde bir türlü istikrarı yakalayamadı.

PRANDELLİ'DE OLMADI

Geçtiğimiz sezon Roberto Mancini yönetiminde beklentilerin uzağında kalan Galatasaray, bu sezon üst üste gelen kötü sonuçlar üzerine Prandelli'den 3 ay gibi kısa sürede vazgeçti. Böylece futbol ve basketbolda mali kriz yaşayan Cimbom ağır bir yükle daha karşı karşıya kalmış oldu. Nitekim Prandelli, ülkemizden banka hesabı şişkin ayrılan ilk hoca olmayacak. 'İstikrar' üzerine bolca laf edilen ülkemizde anlaşılan an o ki; uçup giden eurolar son bulmayacak.

TAZMİNAT CENNETİ GALATASARAY

Deneme-yanılmalar nedeniyle Galatasaray'ın kasasından basına yansıyan rakamlara göre son 7 yılda toplam 7.5 milyon Euro tazminat çıktı. Yerli hocalar sadece hak edişlerini alıp gitti, yabancı teknik direktörler ise kulübün sırtındaki borç yükünü biraz daha arttırdı. Bu alanda en büyük zarar dünyaca ünlü Hollandalı hoca Rijkaard'dan geldi. Görevde olduğu ilk yıl 3.5 milyon Euro kazanan Hollandalı, ligin 8. haftasında gönderildiği 2010-2011 sezonu için 4 aylık mesaisi karşılığı 1.2 milyon Euro'nun yanı sıra 2 milyon Euro da tazminatla Türkiye'den ayrıldı. 2006'da bir yıl daha mukavelesi olmasına rağmen gönderilen Belçikalı Eric Gerets'e de 700 bin Euro tazminat ödendi. 2008-2009'da Kocaelispor'dan iç sahada 5 gol yendi, mukavelesi feshedilen Michale Skibbe 1.7 milyon Euro'yu cebine koydu. Efsane 10 numara Gheorghe Hagi, 2011'de yönetim tarafından gönderilince 1.5 milyon Euro tazminata hak kazandı. Teknik direktör operasyonlarında sadece 4 isim için 5.9 milyon Euro zarara uğrayan Galatasaray, son olarak Prandelli'de aynı acı gerçekle yüzleşti.

Dönemin başkanı Ünal Aysal'ın 2 yıllık imza attırdığı İtalyan hocaya yılda 2 milyon 295 bin Euro garanti ücret vermeyi taahhüt eden sarı-kırmızılı kulüp, tecrübeli teknik adama en iyi ihtimalle bu sezon sona kadar olan alacaklarını verecek. Bu da fazladan 1.5 milyon Euro'nun üzerinde bir rakamın daha kulüp kasasından çıkacağı anlamına geliyor.

SADECE LUCESCU

Aslan'a bir Süper Lig şampiyonluğu ve UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşatan, Devler Ligi'nde çeyrek final oynatan Mircea Lucescu, sözleşme süresi dolmadan görevden alınmasına karşın tazminat almaya gerek duymayan ender yabancı hocalardan biri olarak Galatasaray tarihine geçti.

16 MAÇTA 8 YENİLGİ

Galatasaray'ın başında 10'u lig, 5'i Avrupa ve 1'i TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 16 resmi maça çıkan Prandelli, 6 galibiyet, 8 yenilgi ve 2 beraberlikle kötü bir performansa imza attı. İtalyan hoca yönetimindeki Cimbom, Şampiyonlar Ligi sahnesinde tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadı.