Galaxy Note 8.0 geliyor

Galaxy Note 8.0 geliyor

Samsung mobil iletişim bölümü başkanı JK Shin'in açıklamasına göre MWC 2013'de tanıtılacağı bilgisi verildi.Samsung firması MWC 2013'te yeni bir ürünle karşımıza çıkacak. Bu söylentiler üzerine tanıtılacak cihaz Galaxy S4 olmayacak belki ama daha nitelikli bir cihazla da geleceğinden bahsedelim. Yeni nesil tableti anımsatan bir note.

MWC 2013'de Android 4.2 Jelly Bean işletim sisteminin de duyurulacağından bir önceki haberimizde bahsetmiştik. Android'in en yeni sürümü olan Jelly Bean'ın Galaxy Note 8.0'da tanıtılacağından bahsedebiliriz. JK Shin, yaptığı onaylama konuşmasında teknik detaylar vermekten kaçınsa da Sammobile.com'daki tahmin ve sızdırılmış haberlerden kurtulamadı.

TEKNİK DETAYLAR

Galaxy Note 8.0'in teknik detay konusundaki bilgi eksikliği, Samsung kullanıcıları ile teknoloji severleri bir derece daha meraklandırdı.

Sammobile.com verilerine göre 7.95mm'lik inceliğe sahip nahif bir tablet karşımıza çıkacak desek yanlış olmaz. 330 grama indirilmiş Note 8.0, adeta iPad mini'yi andırdığı ve özelliklerinin benzetildiğini düşünmek kaçınılmaz olmuş.

Exynos 4 Quad işlemcisinin Samsung'a tekrar kazandırıldığından bahsettiğimiz haberde iyi bir akıllı cihaz ile gelmesi beklendiğini vurgulamıştık; teknolojiye yakın bir teknoloji yazarı olarak Note 8.0'i bu işlemciye çok yakıştırdığımı da söylemeden edemeyeceğim. Snapdragon bu uçmayı vizyon edinmiş cihaza düşük gelebilirdi.

İşlemcisinin gücünü 2 GB Ram ile tamamlarken 16 ve 32 GB dahili hafıza seçeneklerinden de yararlanılabilecek. MicroSD ile arttırılabilir hafıza yanı sıra 1.3 Megapiksel ön kamera ve 8 Megapiksellik arka kamerayı Wi-Fi(n+), A-GPS, Bluetooth 4.0 gibi özelliklerle tamamlayan Galaxy Note 8.0, gücünü ise 4600 mAh lityum polymer batarya'dan alıyor. Bu güç bir tablete veya note'a göre gerçekten iyi bir kapasite.

Andoid 4.2 Jelly Bean yazılımıyla beraber şaha kalkmaya hazırlanan Note 8.0'in yeni bir arayüz ile gelmesi bekleniyor. Tanıtım için S4'ü bekleme ihtimalin de bulunduğu yeni arayüzün bekletilmeden tamamlanmış şekilde Note 8.0'da karşımıza çıkma ihtimali de tahminlerimiz arasında yer alıyor.

Samsung'un Galaxy Camera modelinde kullandığı Super Clear LCD ekranın geliştirilmiş halinin kullanılacağı planlanırken Galaxy Note 8.0 modelinde 1280 x 800 piksellik çözünürlüğe sahip ekran ile karşımıza çıkabilir.

Silikon Vadisi