Gangnam Mustafa PSY’a meydan okudu

Gangnam Mustafa PSY’a meydan okudu

Gangnam Mustafa şarkısıyla geçtiğimiz yıl dikkatleri üzerine toplayan Mustafa Dural, bu yıl Atmalı adlı şarkıyla Türk figürlerini ön plana çıkardı.

Gangnam Mustafa - Kolbastı Style HD Klip

''AMACIMIZ TÜRK MÜZİĞİNİ DÜNYAYA AÇMAK''

Gangnam Mustafa şarkısını Gangman Style müziğinin üzerine söz yazarak değiştirdiklerini ve PSY benzerliği ile de olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını söyleyen Mustafa Dural, “Geçen sene PSY benzerliğimden dolayı ‘Gangnam Mustafa' diye bir klip yapmıştık. O şarkı ses getirmişti. Bu yıl da ‘Atmalı' diye klip yaptık. Geçen sene Gangnam Mustafa'da Kolbastı'yı işlemiştik. Karadeniz müziğini Avrupa soundlarına uyarlamıştık. Bu seneki Atmalı eserimizde oryantali ön plana çıkardık. Amacımız Türk müziğini dünyaya açmak. Karadeniz'in bıçak oyunu var. Onu da kullandık. Güzel bir eser oldu” dedi.

Gangnam Mustafa PSY’a meydan okudu

ÖZ BE ÖZ TÜRK FİGÜRLERİ

PSY'ye benzerliğinin avantaj olduğunu kaydeden Dural, yeni şarkısıyla PSY figürlerini değil öz be öz Türk figürleriyle izleyici karşısında çıkacağını ifade etti. Amacının Türk müziğini dünyaya açmak olduğunu söyleyen Dural, “Bu klipte de PSY'ye benziyorum. Yalnız bu klipte kendi tarzımızı ve kendi müziğimizi ön plana çıkardık. Karadeniz müziklerini Avrupa soundları ile beraber motif haline getirdik. Onların Gangnam style şarkısında figüru var bizim de Karadeniz'e özgü figürümüz var. Artık biz de Türk figürlerini dünyaya duyurmak zorundayız. Dünyada Koreli bir sanatçı fenomen haline gelmişse, tıklanma rekorları kırmışsa bizde neden olmasın. Biz işimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. İddialıyız. Hedefimiz bir milyon tıklamanın üzerine çıkmak” diye konuştu.

Mustafa Dural - Atmalı HD Klip 2014

“İDDİALIYIZ”

Atmalı şarkısının söz, müzik ve yapımcılığını üstlenen Orhan Yaşar ise şöyle konuştu: “Geçen yıl güzel bir çalışma yaptık bu çalışmanın devamı oldu ve tamamen kendi özümüzü, Karadeniz ve Türk kültürünü işlemiş olduk. Türk müziği çok zengindir. Biz bunu işledik ve iddialıyız.”