Gayri meşru bebeği çöpe atan çifte 25 yıl hapis istemi
DHA

çift

Bursa 5.'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "İhmali davranışla kasten adam öldürme" suçundan 20 ile 25 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açılan Çiğdem Ş. ile Sezai D. hakim karşısına çıktı.

"TUVALET TAŞINA DÜŞEN BEBEK ÖLÜYDÜ"

Olay günü Çiğtem Ş'nin kendisini uyandırdığını hasta olduğunu doktora gitmesi gerektiğini söylediğini kaydeden Sezai D., "Hamile olduğundan haberim yoktu. Tuvalete gitti. Bir süre sonra çıktı. Tuvalet taşının üzerine düşen bebek ölüydü. Çöp poşetine koydum. Koridora bıraktığım çöp poşetini üst kata çıkardım. Çiğdem akrabalarına gittiğinden dolayı bende evde alkol aldım. Gece saat 01.00 sıralarında Çiğdem'in eve gelmeyeceğini anlayınca poşeti eski Yalova yolunda bir çöp konteynerine attım. Eve geri döndüm. Çiğdem hastaneye gidince olay ortaya çıktı. Çiğdem doğum yaparken görmedim. Bebeğin canlı mı, cansız mı olduğunu bilmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

"SEZAİ ALKOLÜN ETKİSİYLE KARNIMIN ÜZERİNE OTURDU"

Yenişehir Cezaevinden SEGBİS kamera sistemiyle duruşmaya katılan Çiğdem Ş. ise, şunları söyledi:

"Sezai ile birlikte yaşıyordum. Uyuşturucu ve sigara kullanmaz iken, Sezai'nin sayesinde başladım. Birlikte yaşarken cinsel ilişkilerimiz oldu. İlk zamanlar hamile olduğumu anlamadım. Son zamanlarda hamile olduğumu bildiğim için alkol ve sigara almıyordum. Hamile olduğu Sezai'ye söyledim. Sezai, alkolün etkisiyle karnımın üzerine oturdu. Evden çıkmıyordum. Çocuğu dünyaya getireceğimi söyledim. O da arkadaşına telefon ederek çağırdı. Ben tuvalete girince, yeniden arkadaşını arayıp gerek kalmadığını söyledi.

"SEZAİ BANA BENİ BU OLAYA KARIŞTIRMA, ÇOCUĞUN BAŞKASINDAN OLDUĞUNU SÖYLE DEDİ"

Ayakta çocuğu dünyaya getirdim. Aşırı kan kaybım vardı. O da makasla çocuğun kordunu kesti. Ben kendimi daha sonra banyoya attım. Baygınlık geçirdim. Kendime geldiğimde gece eve çağırdığım yakınlarımla hastaneye gittim. Ameliyata aldılar. Bebek dünyaya getirdiğimi söyledim. Sezai bana; (Beni bu olaya karıştırma. Çocuğun başkasından olduğunu söyle. Ben sana yardım ederim) dedi."

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, iki sanığın tutukluluk halinin devamına, bebeğin ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden ek rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)