Gayrimenkul alanlara vatandaşlık veren ülkeler
ensonhaber.com

ABD, İspanya veya Yunanistan gibi bazı ülkeler ekonomik sıkıntıları aşmak veya ülkelerindeki nüfusu artırmak için çeşitli yollara başvuruyor. Bunlardan ilki yatırım yapanlara vatandaşlık verme kararı oluyor.

Gayrimenkul alanlara vatandaşlık veren ülkeler

ABD'DE EN AZ 500 BİN LİRALIK YATIRIM YAPMAK GEREKİYOR

ABDde süresiz oturma izni alabilmek için iki yol bulunuyor. ABD'de 500 bin dolarlık yatırım yapmak ve bu yatırımla en az 10 kişi istihdam etmek gerekiyor. Diğer seçenek ise 1 milyon lira sermayeli şirket kurmak olarak belirtiliyor.

İSPANYA'DAN 160 BİN EUROLUK EV ALINABİLİR

İspanya'da ise durum biraz farklı. Ülkeden 160 bin euroluk konut alan yabancılara oturma izni ve vizesiz seyahat hakkı tanınıyor. İspanya'da 10 yıl kalanlara ise vatandaşlık veriliyor.

Gayrimenkul alanlara vatandaşlık veren ülkeler

LETONYA AVANTAJLI ÜLKELERDEN BİRİ

Letonya ise en avatajlı ülkelerden bir tanesi. Ülkeden en az 143 bin euro, kırsal kesimden en az 71 bin 500 Euro değerinde ev satın alındığı zaman vatandaşlığa geçilebiliyor.

Gayrimenkul alanlara vatandaşlık veren ülkeler

MAKEDONYA'DA BİR YILLIK OTURMA İZNİ

Makedonya'da 40 bin euro'luk gayrimenkul satın alan yabancılar bir yıllık oturma iznine, 400 bin Euro'luk yatırım yapanlar da vatandaşlık alıyor. Yunanistan'da 250 bin euro değerinde ev alanlara da 5 yıllık oturma izni veriliyor.