Gayrimenkul yatırımında en çok kazandıran bölgeler

yatırım

İstanbul’da son yıllarda yaşanan gelişmeler birçok bölgenin cazibesini artırıyor. Özellikle ulaşım projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri bölgelerin değerini artırıyor ve bu bölgeler yatırımcıların ilgisi çekiyor. Ancak doğru bir yatırım için doğru bölgeyi seçmek gerekiyor. Yatırımcılar, hatta oturum için konut alanlar da gelecekte prim yapacak bölgeleri merak ediyor. Merak edilen bu soruya gayrimenkul uzmanlarının verdiği cevaplar İstanbul’da nereden ev alınır sorusunu net bir şekilde açıklıyor.

İSTANBUL'UN KAZANDIRAN BÖLGELERİ

İstanbul’da gelişen ya da gelişme potansiyeli taşıyan bölgelerin seçilmesi ve bu bölgelere yatırım yapılması yatırımcı için en doğru karar olarak gösteriliyor. Çünkü bu bölgelerde alınacak konutun değer kazanması ve gelecekte prim elde etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul’da yatırımcısını mutlu etmesi beklenen bölgeler ise şöyle sıralanıyor: Tuzla, Fikirtepe, Sancaktepe, Ataşehir, Çekmeköy, Kurtköy, Maltepe-Kartal, Pendik, Bahçeşehir, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Göktürk, Silivri, Beylikdüzü.

ARSA YATIRIMI İÇİN ÖNE ÇIKAN BÖLGELER

Konutun dışında arsa/arazi yatırımı yapmayı düşünenlerin de 3. Havaalanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Körfez Köprü Geçişi yakınlarını dikkate alması gerekiyor. Özellikle Silivri, Kemerburgaz, Çatalca, Arnavutköy, Zekeriyaköy, Uskumruköy, Hadımköy, Riva, Paşaköy, Kurtköy, Kandıra, Karasu, Yalova ve Gebze gibi yerler yatırımcıların tercih edebileceği bölgeler arasında sıralanıyor.