Gayrimenkulde artış devam edecek

konut

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe rol alan yaklaşık 10.000 kişiden oluşan bir örneklein grubunun görüşleri ile yılın her çeyreği oluşturulan REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 3. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı.

Balans metodu kullanılarak 0-200 aralığında elde edilen Güven Endeksi değerinin 100'ün üzerine çıkması sektöre duyulan güvenin olumlu, Fiyat Beklenti Endeksi değerinin 100'ün üzerine çıkması fiyatlarda artış beklentisi olduğunu gösterirken, Güven Endeksi'nin 100'ün altına düşmesi sektöre duyulan güvenin olumsuz, Fiyat Beklenti Endeksi'nin 100'ün altında olması ise fiyatlarda azalış beklentisi olduğunu göstermektedir.

GÜVEN KISMEN İYİMSER

Ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektöründe rol alan profesyonellerin, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne olan güvenini ölçmeyi amaçlayan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 3. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre %1.07 artışla 103.8 olarak ölçülmüştür. Bu değer, önümüzdeki üç aylık dönem süresince sektöre duyulan güvenin kısmen iyimser olduğunu göstermektedir.

KISMİ FİYAT ARTIŞI BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

2015 yılı 3. çeyrek döneminde fiyat beklenti endeks değeri geçen çeyrek döneme göre %0,96 azalışla 123.4 olarak ölçülmüştür. Buna göre, önümüzdeki üç aylık dönem için, gayrimenkul fiyatlarında geçmiş üç aylık dönemde olduğu gibi kısmi fiyat artış beklentisi devam etmektedir.