Gaziantep Valisi'nin çarpıtılan sözleri
ensonhaber.com

vali

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile, kentte meydana gelen patlamalara ilişkin dün bir basın toplantısı düzenledi.

DAEŞ TERÖRİSTİ İLE EMPATİ YAPTIĞI İDDİASI YALAN ÇIKTI

Vali Yerlikaya'nın basın toplantısındaki bazı cümleleri cımbızlanarak sosyal medyada videolu yayınlandı. Yerlikaya'nın kısa ve karmaşık cümlelerle kurulan cümlesinden "DAEŞ teröristlerinin, komşulara sıkıntı olmasın diye kendisini inşaatta patlattığı" gibi ifadeler içeren bir anlam çıkıyordu.

VALİNİN SÖZLERİ, USTACA BİÇİMDE CIMBIZLANDI

Söz konusu video öyle profesyonel biçimde kırpılarak servis edilmişti ki, gerçeği söylemek gerekirse biz de bu oyuna geldik.

OYSA GERÇEK DAHA BAŞKAYDI

Oysa Vali Ali Yerlikaya'nın, basın toplantısındaki sözlerinin tamamına bakıldığında, Valinin DAEŞ teröristiyle empati yapmadığı, tam tersine "Polislerin komşular rahatsız olmasın diye, DAEŞ'li teröristi inşaatta etkisiz hale getirdi" şeklindeki anlam ortaya çıkıyordu.

LAFI ÇEVİRMEDEN, ÖZÜR DİLİYORUZ

Ensonhaber olarak, istemeden de olsa okuru yanıltarak bir hataya imza attığımız için, başta siz okurlarımızdan ardından da Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan özür dileriz.

Gaziantep Valisi'nden DAEŞ açıklaması VİDEO