Gaziantep'e arkeoloji enstitüsü kuruluyor
AA

Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilecek Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün, tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

ORTAK KÜLTÜR VURGUSU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gaziantep ziyareti sırasında halka seslendiği konakla, tarihi Kendirli Kilisesi'ni kapsayan alanda enstitünün kurulmasıyla; ortak kültürel miras değerlerinin araştırılması, korunması, tanıtımı yoluyla Türkiye ve AB arasındaki kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi, sivil toplum diyaloğunun artırılması hedefleniyor. Projede kütüphane, laboratuvar, eğitim ve danışmanlık birimleri yer alacak.

Gaziantep'e arkeoloji enstitüsü kuruluyor

ÇALIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Vali Davut Gül ise Gaziantep'in önemli bir kültürel alan derinliğine sahip olduğunu, o yüzden kurulacak enstitünün de daha anlamlı hale geleceğini vurguladı. Bundan sonraki süreçte arkeolojinin dünya çapındaki çalışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanacaklarını anlatan Gül, bu açıdan zaman kaybetmeden çalışıp, Gaziantep'i arkeolojinin merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 4 yıllık emeğin sonucunu, Türkiye ve dünya toplumlarıyla paylaştıklarını ifade etti.

Gaziantep'e arkeoloji enstitüsü kuruluyor

"ENSTİTÜNÜN AÇILMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Şehirlerin medeniyetlerin aynası ve beşiği olduğunu, Anadolu'nun da büyük bir zenginliği bünyesinde barındırdığını dile getiren Şahin, "Bugün bu coğrafyada, bereketli hilalin ortasındayız. Dünyanın en eski medeniyetlerinin barındığı bu topraklarda açılacak enstitü de bu anlamda çok önemli." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)