Gaziantep'te kutnu kumaşı defilesi
AA

j

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında düzenlenen kutnu kumaşı defilesini izledi.

Kutnu Kumaşı Tanıtım Grubu tarafından organize edilen modacı Dilek Hanif'in kutnu kumaşı defilesi, Zeugma Mozaik Müzesi'nde gerçekleştirildi.

DEFİLEDEN KARELER - FOTO GALERİ

Gaziantep'te kutnu kumaşı defilesi

Fatma Şahin: Kutnunun kültürümüzde ayrı bir yeri var VİDEO

KUTNU KUMAŞINA ULUSLARARASI TANITIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, defiledeki konuşmasında, saray kumaşı olarak bilinen kutnu kumaşının uluslararası boyutta tanıtılmasının önemine değindi.

Gaziantep'te kutnu kumaşı defilesi İZLE

Gaziantep'te kutnu kumaşı defilesi

"NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ"

Kutnu kumaşının modernize edilerek geleceğe taşınacağını ifade eden Şahin, "Bu, büyük bir emanet ve sorumluluk. Biz, zenginliğin kültürel miras olduğunu biliyoruz. Biz de kültürel belediyecilik alanında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu anlamda kutnunun da kültürümüzde ayrı bir yeri var. Kutnu kumaşını modernize ederek geçmişten geleceğe taşımak ve uluslararası boyutta tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Şahin, konuşmasının ardından defileye destek verenlere plaket takdim etti. Defileyi, Başbakan Yardımcısı Şimşek, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik ve Ahmet Uzer, büyükelçiler ile diğer davetliler izledi.

Şimşek ve Çavuşoğlu, daha sonra beraberindeki heyetle tarihi Gümrük Hanı'nda esnafla bir araya geldi.

Gaziantep'te kutnu kumaşı defilesi Gaziantep'te kutnu kumaşı defilesi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)