Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm bürosu açıldı

vsdc

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşları kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmek amacıyla yaptığı çalışmaları kapsamında bir Kentsel Dönüşüm Bürosu’nu daha hizmete açtı.

Açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seyrantepe Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrası başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kentsel Dönüşüm Büroları vasıtasıyla ilk olarak vatandaşı bilgilendirdiklerini ve onların görüşleri üzerinden planlarını yaptıklarını belirtti. Başkan Usta, “Kentsel dönüşümde halkımızın görüşlerini aldıktan sonra planlarımızı yapıyoruz. İlçemizdeki bazı yerlerde bu çalışmalarımız bitti ve planlarımız hazırlandı. Planları tamam olan yerlerde kentsel dönüşüm çalışmaları start alma noktasına geldi” dedi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm bürosu açıldı

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında olan yerlerde yaklaşık 10 bin insanın yaşadığı bilgisini veren Başkan Usta, vatandaşlarla yapacakları görüşmelerle bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlayacaklarını söyledi. İlçede kentsel dönüşüm çalışmaları vasıtasıyla ulaşım sorununu halletmek gibi bir hedefleri olduğunun altını çizen Başkan Usta, Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun yanı sıra Gaziosmanpaşa merkez ve Küçükköy’den de geçecek bir metro hattının proje aşamasında olduğunu ifade etti.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm bürosu açıldı

Daha sonra söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise kentsel dönüşümün çok zor bir süreç olduğunu belirterek, Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Başkan Usta’ya güvenmelerini istedi. Konuşmaların ardından kurdele kesme töreniyle Kentsel Dönüşüm Bürosu’nun açılışı yapıldı. Açılış sırasında vatandaşlara etli pilav dağıtılırken, çocuklara da patlamış mısır ikram edildi.