Gelinin altınlarını çalan hırsızların cezası belli oldu İZLE

Gelinin altınlarını çalan hırsızların cezası belli oldu İZLE

Olay, 3 Kasım’da Seyhan’a bağlı Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. Adana’nın Kozan ilçesinde yapacakları düğün öncesinde Adana kent merkezine gelen 25 yaşındaki Seda Demiryürek ile 26 yaşındaki Selman Demiryürek, Merkez Park’ta hatıra fotoğrafı çektirdi. Genç çifti taşıyan ve Fuzili Caddesi’nde yol kenarına park edilen araçta 15 bin TL değerindeki takıların olduğu çanta, otomobilin camı kırılarak çalındı.

GELİNİ AĞLATAN HIRSIZLIK

Hırsızlık şokuyla gözyaşlarına boğulan gelin Demiryürek, polis ifadesini alırken de; “En mutlu günümüzde neden böyle oldu” diyerek isyan etmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, gelini ağlatan hırsızlık olayını da kısa sürede aydınlatıp, güvenlik kamerasından eşkali tespit edilen Reşit Ç., Mehmet A., Uğur K. ve Ümit E.’yi yakaladı. Reşit Ç. ve Ümit E., tutuksuz yargılanırken, suçlarını itiraf eden Mehmet A. ile Uğur K. da tutuklandı.

Adana'da gelin arabasını soyan hırsızlar İZLE

8’ER YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Takı hırsızlığı ile ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 4 zanlı hakkında; ‘kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, mala zarar verme’ suçlarından dava açtı. Hazırlanan iddianamede ise, şüphelilerin irade birliği içinde hırsızlık suçunu işlediklerinin altı çizildi. 8’er yıl hapis istemi ile yargılanan zanlılar, çaldıkları altınların zararını karşılayacaklarını belirtince cezaevinden salıverildi.

"ÇOCUĞUMU DOKTORA GÖTÜRDÜM"

Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına sadece Uğur K. katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Uğur K., arkadaşları ile birlikte alkol aldığını belirterek, “Ekonomik durumumuz iyi değildi. Gelin aracını görünce hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit ve Mehmet çanta ile geri döndü. Altınları 2 bin 40 TL’ye bozdurup paylaştık. Aldığım 800 TL ile çocuğumu doktora götürdüm. Kalan altınlar Reşit’teydi. Çok pişmanım” dedi.

"2 BİN TL’Yİ KABUL ETMEDİ"

Olay sonrasında Selman Demiryürek’e ulaşıp, zararını karşılama noktasında kendisine 2 bin TL teklif ettiğini anlatan Uğur K., şöyle devam etti; “Ancak damat, zararının çok daha fazla olduğunu belirterek, bu parayı kabul etmedi. Ancak diğer arkadaşlarım, gelin ve damadın zararını karşılamaya yanaşmadı.” Daha önce savunmasında gelin arabasının camını Reşit kırdığını anlatan Mehmet A., “Reşit’in zorlaması ile çantayı çaldım” demişti.

"PİŞMAN OLUP PARAYI GERİ VERDİM"

Çaldıkları altınları bizzat kendisinin 2 bin 40 TL’ye bozdurduğunu, bunun 800 TL’sini Uğur K.’nın, bin TL’sini de kendisinin aldığını anlatan Mehmet A., “Olayın ertesi günü pişman olup parayı geri Reşit’e verdim. Uğur, hırsızlık olayında yanımızda değildi. Ümit E.’nin olayla ilgisi yok” ifadesini kullandı. Reşit Ç. de, hırsızlık olayında kullanılan otomobili Mehmet A.’ya kiraya verdiğini belirtip, hırsızlıkla ilgisinin olmadığını savundu.

5’ER YIL HAPİS CEZASI

Hırsızlıkla herhangi bir bağlantısının olmadığını kaydeden Ümit E. de, beraatını istedi. Tüm bu savunmaları göz önüne alan mahkeme heyeti de, son kararını verdi. Buna göre; Uğur K., Mehmet A. ve Reşit Ç., ‘kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık ve mala zarar verme’ suçlarından 5’er yıl hapis cezasına mahkum edildi. Ümit E. de, delil yetersizliğinden beraat etti.