Gelmiş geçmiş en çirkin Ferrari

Gelmiş geçmiş en çirkin Ferrari

Gazzetta dello Sport'tan Paolo Lanieri araç için "Gelmiş geçmiş en çirkin Ferrari! Hızlı olduğunu ümit ediyoruz" dedi.

Ferrari hayranları da Internet'teki mesaj panolarında ve Twitter'da isyan ederek otomobili 'iğrenç' ve 'tek kelimeyle korkunç' diye tanımladılar.

Esprili yorumlardan birinde eski Fransız pilot Alain Prost'un kemerli burnuna atıfta bulunarak, yeni otomobile 'Ferrari Prost' isminin verilmesi gerektiği yazdı.

Şirketin yeni yarış otomobili gelmiş geçmiş en çirkin Ferrari damgası yiyerek yerden yere vurulunca şirketin baş tasarımcısı aracı savunmaya mecbur kaldı.

Ferrari'nin tasarım şefi Nikolas Tombazis yeni eserinin görünümünü savundu ve spordaki yeni kuralların onu buna mecbur ettiğini söyledi.

2012'de getirilen yeni düzenlemeler aracın burnunun ön kısmının alçak olmasını zorunlu tutuyor.

Ancak takımlar şasi kısmının daha yüksekte olmasını istediği için, ön kısmında çarpıcı değişikliklere neden olan yeni bir tasarım ortaya çıktı.

Ferrari'nin F2012 ile getirdiği çözüm şimdiye kadarkilerin en aşırısı, ama Tombazis yeni otomobilin iyi görünmediğine dair yorumlara katılmıyor.

'GÜZEL OTOMOBİL OLDUĞUNA İNANMAK İSTİYORUM'

Tombazis Ferrari'nin web sitesinden yayınlanan görüntülü bir röportajda şöyle dedi; "Bu otomobilin çirkin olduğuna dair bazı yorumlar yapıldı. Bu konuya objektif yaklaşmadığımı kabul etmeliyim, ama o görüşü paylaşmıyorum. Ben şahsen aracın burnundaki şişliğe alıştım. Otomobilin geri kalan kısımları için çok fazla detay çalışması yapıldı. Bana göre sonuçta çirkin otomobil yarış kazanamayan, güzel bir otomobil ise yarış kazanabilen otomobildir. Dolayısıyla şu an için F2012'nin güzel bir otomobil olduğuna inanmak istiyorum. İlk birkaç yarıştan sonra durumu tekrar gözden geçireceğiz."

Tombazis aynı zamanda Melbourne'daki açılış yarışından önce Ferrari'ye birçok güncelleme yapılacağını, özellikle egzoz düzenini test etme amaçlı sezon öncesi testlere odaklanılacağını belirtti.

Tombazis, "Kesinlikle ilk yarışa kadar bu otomobilde birçok değişiklik daha yapılacak" dedi