Genç güreşçi Doğan Kara: Güreş beni terörden uzak tuttu

Batman'ın yoksul mahallesinde büyüyen Doğan Kara, 11 yaşında tanıştığı güreşte, kısa sürede başarılar elde ederek milli takıma seçildi. Okul seçmelerinde güreşe başlayan Kara, önce Türkiye ikincisi, ardından Balkan şampiyonu son olarak da dünya üçüncülüğü elde etti.

Genç güreşçi Doğan Kara: Güreş beni terörden uzak tuttu

"HEDEFİM TOKYO OLİMPİYATLARI"

Güreş sayesinde teröre bulaşmaktan kurtulan Kara'nın hedefi, Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyatları'nda şampiyon olmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak.

Doğan Kara, merkez Petrolkent Mahallesi'nde 10 çocuklu ailenin sekizinci çocuğu olduğunu söyledi.

Genç güreşçi Doğan Kara: Güreş beni terörden uzak tuttu

6 AYLIK GÜREŞÇİYKEN TÜRKİYE 2.'Sİ OLDU

Petrolspor Kulübü yöneticilerinin 2011 yılı başında okul seçmelerinde ortaokul birinci sınıfta okuduğu sırada kendisini seçtiğini ve kulübe girdiği ilk 6 ayda Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Kara, okul dışındaki zamanının tamamını güreşe ayırdığını, bu sayede Avrupa ikincisi ve ve Balkan şampiyonu olduğunu belirtti.

Kara, şöyle konuştu:

"Güreşle tanışmamış olsaydım belki bugün daha başka yerlerde olurdum. Güreş sayesinde en azından teröre bulaşmaktan kurtuldum. Belki serseri olurdum. Bu nedenle tüm kardeşlerimin sporla buluşmasını istiyorum. Güreşle vatanımı, devletimi daha iyi tanıdım. Vatanıma dair kalbimde ayrı bir sevgi oluştu. Okulumu aksatmıyorum. Petrolspor Kulübü bize her imkanı sunuyor. Bundan sonraki hedefim Tokyo'da yapılacak olan 2020 Yaz Olimpiyatları'nda şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı da hür sesle okutmayı hedefliyorum."