Georgian tarzı ile evinize klasik bir hava katın

18. yüzyılın etkilerini günümüze taşıyan dekorasyon stillerinden birisi olan ağır, klasik ve zarif bir görünüme sahip olan Georgian tarzı evlerde farklı bir hava yaratıyor. Zengin bir havası olduğu kadar eski çağlara dair detayları ile dikkat çeken Georgian dekorasyon stili rahat, gösterişli ve mümkün olduğunca az eşya ile dikkat çekiyor. Georgian dekorasyon ile evini döşemek isteyenlerin ise antika ve Georgian mobilya takımlarından tercih yapması gerekiyor.

Georgian tarzı ile evinize klasik bir hava katın

GEORGIAN DEKORASYON STİLİ İÇİN KOLAY ÖNERİLER

- Mobilya seçiminde evinizin büyük bir kısmını kaplamayacak ve antika görünümlü modeller seçmeniz Georgian ev dekorasyonu için oldukça uygun olacaktır. Modern görünümlü bir ev isteyenler için Georgian mobilya takımları tercih edilebilir. Klasik görünümlü bir ev dekorasyonu isteyenler için ise antika görünümlü, ahşap oymalı ve kıvrımlı modeller tercih edilebilir.

- Tavanlarda özel bir çalışma ile antik Yunan eserlerinde olduğu gibi detaylandırılabilir. Atlar, insan suretleri ve geometrik şekillerle tavan süslemesi yapılabilir. Duvarlarda ise antik çağı hatırlatan dallardan kabartmalı şekilde yapılmış duvar kağıtları veya alçı kabartmalar kullanılabilir.

Georgian tarzı ile evinize klasik bir hava katın

- Georgian tarzı dekorasyon içerisinde en önemli detaylardan biri de aydınlatma sistemleridir. Gösterişli ve aşağıya doğru sarkan kristaller, beyaz renkli abajurlar bu stilin vazgeçilmezlerindendir.

- Georgian dekorasyon stili içerisinde en fazla kullanılan aksesuarlar ise insan suretleri veya doğa manzaraları ile bezenmiş tablolardır. Kapıların üstlerinde ve yanlarında, pencerelerin çevresinde antik çağdan kalma tasarımlar görülebilir.

Georgian tarzı ile evinize klasik bir hava katın

- Büyük aynalar, gösterişli perdeler, altın sarısı, mavi, yeşil ve bordonun sıkça kullanıldığı bu stilde ev içerisinde kullanılan sütunlarda dikkat çeker. Şamdanlar, geniş pencereler ve ahşap masalar daha güzel bir ev dekorasyonu oluşturmanızı sağlayacaktır.

- Georgian dekorasyon için daha renkli bir ev isterseniz birkaç renkli ve canlı çiçek ile ortamlarınıza neşe katabilirsiniz.