Göçmen teknesinde din kavgası
AA

arsiv

Dün "Ellensborg" gemisiyle Palermo'ya taşınan yaklaşık 100 göçmenden Nijeryalı ve Ganalıların verdiği bilgi doğrultusunda yapılan soruşturmada, tekneden bazı göçmenlerin denize atılmış olabileceği sonucuna ulaşıldığı ifade edildi.

12 KİŞİ DENİZE ATILDI

İçinde farklı milletlerden 105 kaçağın bulunduğu teknenin 14 Nisan akşamı Libya kıyılarından ayrıldığı kaydedilen açıklamada, yol boyunca teknede sayıları daha az olan Nijerya ve Ganalıların, Senagal, Gine, Mali ve Fildişi Kıyıları'ndan olan göçmenler tarafından ölümle tehdit edildikleri ve yolculuk sırasında 12 kişinin denize atılmış olabileceği kaydedildi.

MÜSLÜMAN-HRİSTİYAN KAVGASI

Göçmenler arasındaki kavganın Müslüman-Hristiyan karşıtlığından kaynaklanmış olabileceği aktarılan açıklamada, konuyla ilgili araştırmaların devam ettiği bildirildi.

DİNİ NEFRETLE BİRDEN ÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRMEK

Palermo Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Fildişi Kıyısı, Senagal ve Malezya uyruklu 15 kişinin, "dini nefretle birden çok kişiyi öldürmek"ten gözaltına alındığı bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Adalet Bakanı Andrea Orlando'nun Hristiyan göçmenleri denize atan 15 kişi hakkında tutuklama tezkeresini imzaladığı ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)