Gökçe Fırat Çulhaoğlu Kimdir?

gökçe fırat

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, 1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Memur bir aileden gelen Çulhaoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Kalkınma Ekonomisi’nde başladığı yüksek lisansını ise tez aşamasını tamamlayamadığı için yarım bıraktı.

GENÇ YAŞTA SİYASETE ADIM

1994’te İşçi Partisi’nde Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı ve İşçi Partisi Merkez Komite üyesi olarak görev almaya başladı. Kendini “Bilimsel Sosyalist” olarak tanımlayan Çulhaoğlu, 1990’ların sonunda İşçi Partisi’ni “sağa kaymak” ile eleştirenlerin başında yer aldı. 2000 yılına gelindiğinde Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve çevresindeki ekip “Parti içinde MİT hücresi kurma” suçlamalarıyla partiden ihraç edildi. Bu suçlamalarda parti içinde hızla yükselen Çulhaoğlu ile Doğu Perinçek arasındaki çekişmenin neden olduğu söylendi.

DENİZ BAYKAL ROZET TAKTI

Ocak 2000’de İşçi Partisi’nden sonra Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu adı ile CHP’ye katıldı. Federasyon adına dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çulhaoğlu’na rozet taktı. Dönemin İşçi Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, bu durum üzerine Baykal’a bu federasyonun “MİT’in provakasyon çetesi olduğunu” anlatan bir mektup yazdı. Bu iddia ile ihraç edilen Çulhaoğlu ve ekibi, Kemal Derviş’in CHP’ye katılması üzerine istifa ettiklerini açıkladı.

TÜRK SOLU DERGİSİ İLE SOL FAŞİZMİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİ

2000 yılında İleri Dergisi’ni yayımlamaya başlayan Çulhaoğlu, 2002 yılına gelindiğinde ise Türk Solu isimli gazeteyi çıkarmaya başladı ve başyazar olarak görev aldı. Türk Solu dergisi yüzlerce kez faşist yazılar yayınladı ve Çulhaoğlu bu dergi ile hızını kesmeyip, yazar olarak da birçok kitaba imza attı. Özellikle “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” isimli eseri, son dönemde oldukça dikkat çekti.

ORDU’YU GÖREVE ÇAĞIRDI

25 Ekim 2003 Cumartesi günü Cumhuriyet’in 80. yıl dönümü nedeniyle rektörlerin Anıtkabir’de yürüyüşü sırasında, Çulhaoğlu ve ekibi “Ordu Göreve” pankartı açmasıyla tartışmalara sebep oldu. Demokrasiyi hiçbir zaman sindiremeyen Çulhaoğlu, 2002 yılında kurduğu Türk Solu dergisi ile Türkiyeli Kürtleri hedefe almakta çekinmeyip aynı zamanda seçilmiş hükümeti ve iktidarı her zaman faşizm boyutuna varacak bir dille eleştirdi.

ULUSAL PARTİ’Yİ KURDU

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, 16 Mart 2010’da Ulusal Parti’yi kurarak partinin genel başkanı oldu. 2011’de genel seçimlere katılamayan parti, İstanbul 3. Bölgeden Cafer Özsoy, İzmir 1. Bölgeden Tuncer Sümer, Balıkesir'den Serap Yeşiltuna ve Mersin'den Hasan Pektekin'i bağımsız aday yaparak seçime katıldı.

TUTUKLANDI

Daha önce Ergenekon’un en provakatif sözcülüğünü yapan, F Tipi Cezaevlerini desteklediğini açıklayan ve Cemaat'e yakınlığı konuşulan Çulhaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve tehdit içeren video yayınlaması üzerine 31 Mayıs 2015'te İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklandı.