Göksel: İçimde bir yerlerde Doğulu kız çocuğu hala var

Göksel: İçimde bir yerlerde Doğulu kız çocuğu hala var

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın sorularını yanıtlayan Göksel, müzik tarzıyla ilgili şunları söyledi:

"İÇİMDE DOĞU KÜLTÜRÜYLE YETİŞMİŞ O KIZ ÇOCUĞU HALA DURUYOR"

''İçimde bir yerlerde Doğu kültürüyle yetişmiş o kız çocuğu hâlâ duruyor. Hatta o yönüm müziğimde de hissediliyor. Bu yanımı çok sevdiğimi söylemeliyim. Beni daha renkli hale getirdiğini düşünüyorum''

Göksel: İçimde bir yerlerde Doğulu kız çocuğu hala var

- Bayramlarda yeni kıyafetiyle uyuyan çocuklardan mıydınız?

Her bayram yeni kıyafetlerim olurdu. O kıyafetlerimi de annem dikerdi. Aslında bayram benim için kıyafet dikimiyle başlardı. Önce kıyafetimin modeli belirlenir ardından çarşıya çıkılıp kumaş alınırdı. Evde kıyafetlerin modellerinin belirlenip, kumaşlarının seçilip dikim aşamasına gelmesi bile bayram neşesi gibiydi. Sonra o kıyafetleri bayram günü giydiğimdeki keyfimi bir düşünün.

- Günümüzde bayramları nasıl geçiriyorsunuz?

Bayramları çalışıyorum. Olur da çalışmazsam büyük çoğunluk gibi tatile gidiyorum. Eğer İstanbul’daysam mutlaka aile büyüklerimi ziyarete giderim. Tabii onlar da tatile gitmemiş olurlarsa.

- Örf-âdet, gelenek-göreneklere ne kadar bağlısınız?

Geleneklerine bağlı bir ailede büyüdüm. İçimde bir yerlerde Doğu kültürüyle yetişmiş o kız çocuğu hâlâ duruyor. Hatta o yönüm müziğimde de hissediliyor. Bu yanımı çok sevdiğimi söylemeliyim. Beni daha renkli hale getirdiğini düşünüyorum.