Göktürk: İktidarı hedefe koyanlar kana susayanlardır

Göktürk: İktidarı hedefe koyanlar kana susayanlardır

Bugün gazetesi yazarı Göktürk, "Kana susayanlar" başlığını taşıyan yazısında, hükümeti devirmek için harekete geçenlerin amaçlarını anlattı. Göktürk'ün belirttiğine göre Ergenekon uzantısı güçler ve dün çözümü destekleyip bugün "AK Parti düşmanlığı illetine bulaşanlar" Erdoğan'ı Kürtler nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışarak süreci baltalamak istiyor.

Gülay Göktürk, tüm bunlara rağmen Türkiye Kürtleri'nin yıllardan beri gelen siyaset tecrübesi olduğunu ve bu oyuna kanmayacaklarını kaydetti.

PKK SİLAHA SARILSIN DİYE PLAN YAPTILAR

İşte Göktürk'ün yazısından bazı bölümler,

Hatırlayacaksınız, bundan bir hafta kadar önce internete düşen bir ses kaydında "Çözüm sürecinin bitmesi ve PKK'nın yeniden silaha sarılması" için yapılan bir plana tanık olmuştuk.

ÖCALAN TASFİYE EDİLMEYE ÇALIŞILDI

Nasıl yapılacaktı bu? Öcalan'ın Kürt halkı nezdinde itibarı yok edilerek ve Kürt siyasi hareketinden tasfiye edilerek... Bunun için bir kongre toplanması ve bu kongrede Öcalan'a karşı unsurlar desteklenerek onun saf dışı bırakılması hedefleniyordu. Böylece, barış sona erecek ve silahlı çatışmalar yeniden başlayabilecekti. Üstünden bir hafta geçti geçmedi, söz konusu planın birinci etabının uygulamaya konulduğuna tanık olduk.

ERDOĞAN'A ÖLDÜRÜCÜ DARBEYİ VURMAK İÇİN..

Erdoğan'a öldürücü darbeyi vurmak için mutlaka ama mutlaka çözüm sürecinin çökertilmesi gerektiğine inanan Ergenekon, bu defa yeni bazı ittifaklarla aynı kozu bir kere daha oynamaya çalışıyor.

"AK PARTİ DÜŞMANLIĞI İLLETİNE YAKALANANLAR"

Geçmişte Kürt sorununun çözümünü Türkiye'nin hayat memat meselesi olarak gören ve bu uğurda büyük riskler alarak mücadele eden kimi çevreler de -AK Parti düşmanlığı illetine yakalandıklarından bu yana- boş durmuyor; her yazılarında ince ince Kürt kitlelere Erdoğan'a güvenmemeleri gerektiğini, onun bu süreci her an satabileceğini ya da Kürtler'le birleşip Türkiye'nin demokrasisini satışa getirebileceğini telkin ediyorlar.

KÜRTLER KÜLYUTMAZ

Ama unuttukları şey şu: Kürtler, Türkiye'nin siyaseten en tecrübeli halkı. Bu tecrübe, bedeli çok ağır ödenen bir tecrübe... Osmanlı'dan bu yana devletin aşiretleri birbirine kırdırma politikaları içinde pişe pişe, büyük devletlerin Ortadoğu'da yürüttükleri böl ve yönet politikaları yüzünden kırıla kırıla bugünlere geldiler. Külyutmaz bir halk olup çıktılar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN