Google Chrome'a okuma modu gelecek
ensonhaber.com

Arama devi Google, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome'u geliştirmek için, yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şirket, karanlık mod ve sekme ön izleme özelliklerinin ardından Chrome'a yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor.

CHEOME

OKUMA MODU ÖZELLİĞİ GELECEK

Chromium.org'da yayınlanan bir hata raporunda, macOS, Linux ve Windows gibi farklı platformlarda çalışacak olan okuma modundan ilk defa bahsedildi. Şu an itibarıyla okuma modu özelliği yalnızca Chrome'un android uygulamasında mevcut ve Google bu özelliği tüm platformlarda kullanılabilir hale getirmek istiyor.

chrpme

DİĞER TARAYICILARDA ZATEN VAR

Chrome'a gelecek okuma modu ile ilgili şimdilik pek bir bilgi bulunmuyor, ancak yeni raporlara göre bu özellik bütün işletim sistemleriyle uyumlu bir şekilde çalışacak. Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Vivaldi gibi tarayıcılarda okuma modu özelliğinin zaten bulunduğunu düşünürsek, Google bu özellik için biraz geç kalmışa benziyor.

Okuma modu özelliği, bir internet sayfasından reklamları, kenar çubuklarını, menüleri ve diğer öğeleri kaldırarak kullanıcılara dikkat dağıtıcı olmayan, kitap benzeri bir okuma deneyimi sunuyor. Google'ın, bu özelliği Chrome'a ne zaman ekleyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji