Google kurucusundan işsizlik çözümü açıklaması

GOOGLE

Teknoloji devi Google'ın kurucularından Larry Page, insanların çok çalışmaması gerektiğini söyledi. 32 milyar dolarlık bir servete sahip olan Page, firmanın diğer kurucusu Sergey Brin ile birlikte katıldığı bir röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

''ÇALIŞMA SAATLERİ AZALTILARAK AYNI İŞLER YAPILABİLİR''

Başarılı iş adamı, “Yapmamız gereken işler o kadar çok zaman almıyor. Çalışma saatleri azaltılarak yine aynı miktarda işi bitirebiliriz” dedi. Page, “Sizi gerçekten mutlu edecek şeyleri düşünün. Mesela çocuklarımız için fırsatlar yaratmak veya konut sahibi olmak. Bunları sağlamak o kadar da zor değil. Bence ihtiyaçlarımızı karşılamak için çılgınca çalışmak zorundayız savı doğru değil” diye ekledi.

''İŞ SAATLERİNİ AZALTMANIZ GEREKİYOR''

“Dünyada işsizlik varsa sadece iş saatlerini azaltmanız gerekiyor” diyen Page bu durumun işsizliği nasıl çözeceğini ise açıklamadı. “Birçok insan çalışmayı sever ama aileleriyle vakit geçirmeyi de severler” diyen iş adamı insanların hobilerine de daha fazla vakit ayırması gerektiğini ekledi.

ORTAĞI FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Ancak Page'in ortağı Brin aynı fikirde olmadığını ve çalışma saatlerinin normal olduğunu söyledi. İkili Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisanslarını tamamladıktan sonra Google'ı kurmak için çalışmalara başlamıştı. Google 1996 yılında kurulmuştu. Page'in lisansını Michigan Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği alanında tamamladığı biliniyor.