Google'ın dünyanın merkezi açıklaması tartışma yarattı
Ajanslar

çorum

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından Google'ın haritalama servisi Google Haritalar, dünyanın coğrafi merkezini Çorum kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladı.

ÇORUM'DA FARKLI TEPKİLERE NEDEN OLDU

Anadolu Ajansı tarafından da servis edilen haberde, “Şimdiye kadar yapılan hesaplamalarda teorik olarak dünyanın merkezi olan Çorum, Google Haritalar tarafından dünyanın merkezi olarak işaretlendi" denilmesi Çorum’da ise farklı tepkilere neden oldu. Kimileri habere sevindi, kimileri ise inanmadığını, kendileriyle dalga geçildiğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamayı sosyal medyadan öğrendiğini belirten Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Dün akşam itibarıyla sosyal medyadan mesajlar aldım. Ama trollenme korkusuyla bir açıklama yapamadık. Üniversitelerden bu çalışmanın yapılıp yapılmadığını kontrol ettik. Onlar da bize doğruladılar. Bilimsel olarak da anlattılar” dedi.

Google'ın dünyanın merkezi açıklaması tartışma yarattı

ARTIK ÇORUM YERİNE DÜNYANIN MERKEZİ DİYECEĞİZ

“Dünyanın merkezi” sloganıyla turist çekmeyi planladıklarını kaydeden Külcü, “Artık ‘Çorum’dan geliyoruz’ demeyeceğiz. ‘Dünyanın merkezinden geliyoruz’ diyeceğiz. Açıklamaların bilimsel bir yanı az da olsa var. Biz o kısmıyla değil magazin kısmıyla ilgileniyoruz. Bizim için önemli olan bu” diye konuştu.

Google'ın dünyanın merkezi açıklaması tartışma yarattı