Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu
DHA

Yalvaç'a bağlı Yukarıkaşıkara köyünde 3 çocuklu çiftçi ailenin ortanca çocuğu Elif Öztürk, anne karnında yüksek göz tansiyonu nedeniyle görme engelli doğdu.

BABASININ KARTONDAN KESTİĞİ HARFLERLE OKUMA - YAZMA ÖĞRENDİ

Elif Öztürk için ailesi, çeşitli doktorlara başvurdu ancak tıbbi müdahaleyle iyileşmesi mümkün olmadı. Kendisinden 1 yaş küçük erkek kardeşi okula başlayınca Elif Öztürk de okula gitmek istedi, ancak çeşitli nedenlerle bu mümkün olmadı. Okula gitme isteğini gerçekleştiremeyen Elif Öztürk, babası Mehmet Öztürk sayesinde hayallerinin birini gerçekleştirdi. Önceleri kalemle babasından harflerin yazılışını öğrenen Elif Öztürk, daha sonra babasının karton kutuları keserek yaptığı harflere dokunarak, okuma yazma öğrenmeyi başardı. Doğduğunda tamamen karanlık bir dünyaya gözlerini açan ve 1 gün bile okula gitmeyen Elif Öztürk, babasının ve ailesinin desteğiyle 21 yaşında hayalleri olan bir genç kıza dönüştü.

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

ŞİİR KİTABI ÇIKARACAK

Şimdi her istediğini yazabilen, resim çizebilen Elif Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenerek şiir yazmaya yöneldi. Bugüne kadar 28 şiir yazan Elif Öztürk, şiir kitabı çıkarmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

"KARDEŞİM OKULA BAŞLAYINCA ÖZENDİM"

Kardeşi okula başladığı dönemde kendisinin de okumaya özendiğini söyleyen Elif Öztürk, "Kardeşim okula başladığı gün 'Ben de okula gideceğim' diye tutturdum. Bu mümkün olmayınca babam, bana yazı yazma konusunda yardımcı olmaya başladı. Pastel boyalarla elimden tutarak, harflerin yazılışını gösteriyordu. Daha sonra makasla mukavvalardan harflerin kalıplarını çıkardı ve harfleri öğrendim." dedi.

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

"BİR GÜN MEŞHUR OLMAK İSTİYORUM"

Yazmayı iyice öğrendiğini, 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenerek ilk şiirini kaleme aldığını anlatan Elif Öztürk, 28'inci şiirini tamamladığını ve bir gün mutlaka şiir kitabını bastıracağını aktardı. Şiirin yanı sıra şarkı sözleri yazdığını da kaydeden Elif Öztürk, bunların tüm Türkiye'ye yayılmasını istediğini belirtti. Yazdığı şiirler ve şarkı sözlerini, engelliler için verilen konuşan cep telefonu sayesinde bir sosyal medya platformunda paylaştığını anlatan Elif Öztürk, "Bir gün meşhur olmak istiyorum. Bunun nedeni de tüm zorlukların aşılabileceğini herkese göstermek." diye konuştu.

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE TANIŞMAK İSTİYOR

Isparta'da üye olduğu bir engelli derneği vasıtasıyla kendisine konuşan cep telefonu ulaştırıldığını da kaydeden Elif Öztürk, "Cumhurbaşkanımız engellilere yönelik bu telefonu hediye ettiği günden bu yana, çok işimi kendim yapmaya başladım. Kendisini çok seviyorum ve tanışmak istiyorum. 2-3 kez mektup yazdım." dedi.

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

"ONUN KALP GÖZÜ AÇIK"

Baba Mehmet Öztürk (48), kızının çok iyi kalpli olduğunu ve öğrenmeye istekli olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Kızımda, kardeşi okula başlayınca merak duygusu uyandı ve yazı yazmak istedi. Ben de kendisine 'şöyle yap, böyle yap' diye göstermeye başladım. Kartonlardan harf kesip, onları farklı renklere boyayıp öğretmeye başladım. Çok çabuk öğrendi. Gözleri görmüyor ama onun kalp gözü açık. Her konuda kızıma sonuna kadar destek olacağım."

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

"EV İŞLERİNE YARDIM EDİYOR"

Anne Sultan Öztürk, kızının hiçbir engel tanımadığını anlatırken, kendisine ev işlerinde yardımcı olduğunu söyledi. Anne Öztürk, "Elif evde temizlik yapar, toz alır, dışarıdan odun getirip, sobayı bile yakabilir. Hatta yemek yapmayı çok sever. Makarna ve patates yemeği en iyi yaptığı yemeklerdir." dedi.

Görme engelli Elif'in okumasına babası yardımcı oldu

MUHTAR ARACI OLACAK

Köy Muhtarı Veysel Bıçaklı da Elif'in azmi karşısında çok duygulandıklarını belirterek, "Elif kardeşimizi Sayın Cumhurbaşkanımızla mutlaka tanıştıracağız. İl Genel Meclisi üyelerimiz vasıtasıyla seçimlerden sonra kendisine ulaşıp, randevu isteyeceğiz. Elif için biz de elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)