Grammy Ödülü'ne Türkiye'den altın aday

Grammy Ödülü'ne Türkiye'den altın aday

Kelebeğin Rüyası Filmine bestelediği müzikler ile; 15. Milano Uluslararası Film Festivalinde, (İtalya) “En iyi film müziği”, 13. World Soundtrack Academy, (Belçika) “Halkın seçimi” 46. SİYAD Sinema Ödülleri “En İyi Müzik” ve 19. Kral Türkiye Müzik Ödülleri “En İyi Film Müziği” Ödüllerine layık görülen Rahman Altın yeni bir rekora imza atmak üzere hazırlanıyor. 2015 Şubat ayında 57.si düzenlenecek olan Grammy Müzik Ödülleri Aday listesinde, uluslararası arenada, en favori isimler arasında yer alan Rahman Altın; Dünyanın en büyük ve en prestijli müzik ödülleri platformu Grammy Ödülleri'nde yarışmak üzere hazırlanıyor. Ağustos 2014'de Grammy Aday Adaylarının açıklanacağı ön elemelerde; Amerika'nın ünlü müzik otoriteleri tarafından en güçlü adaylardan biri olarak gösterilmektedir.

TÜRKİYE GRAMMY ÖDÜLÜNÜ HAKEDİYOR

Profesyonel olarak 20 yıldır, yurt içi ve yurt dışında, onlarca farklı mecrada eserler üreterek, Türkiye'yi ve derin kültürümüzü başarılı bir şekilde temsil eden ALTIN, Grammy Müzik Ödüllerine katılacak adaylar arasında, İngiltere, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Ameika Birleşik Devletlerinde yayınlanan 2013 Film Müziği listelerinde, “1 numara” olmuş ilk ve tek Türk Besteci ünvanına sahiptir. Rahman ALTIN, Grammy Adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tüm hayatını Kültür ve Sanat'a adamış bir ailede yetişmiş bir sanatçı olarak, bugüne kadar ortaya çıkardığım eserlerimle, sanat ve müzik için var olmuş bir besteciyim. Bestelerimin uluslararası sinema ve müzik camiasında da başarıya ulaşması ve kendinden uzunca bir süredir söz ettiriyor olmasının, kişisel başarımın ötesinde, Türkiye'nin tanıtımı ve Türk Sinemasının tanıtımı adına büyük fırsat olmasının gururunu yaşıyorum. Kelebeğin Rüyası film müziği bestelerimle şimdi de daha önce hiçbir Türk besteciye nasip olmamış bir olasılıkla Grammy Müzik Ödülleri adaylığı ve ötesi ile karşı karşıya olduğumuzu ve bu platformda da olmanın mutluluğunu onurla ifade etmek isterim”. dedi

RAHMAN ALTIN KİMDİR

Rahman Altın 2009 yılında, Amerika Birleşik Devletler tarafından sanat alanında “Olağanüstü Yetenek” statüsünden verilen Green Card'a layık görülmüştür. (Extra Ordinary Ability) 2002 yılında ASCAP (Amerikan Besteciler, Yayıncılar ve Yazarlar Birliği) ve 20th Century Fox tarafından düzenlenen, FILM SCORING WORKSHOP'una tüm dünyadan seçilen 10 film müziği bestecisinden biri olarak davet edildi. Amerikan Film Müziği Endüstrisinin en prestijli organizasyonu kabul edilen bu etkinlik esnasında yaptığı çalışmalar ile Hollywood'daki önemli müzik direktörlerinin dikkatini çekti.