Grevdeki taksiciler Madrid'i birbirine kattı
AA

İspanya'da internetten ulaşım hizmeti veren Uber gibi özel şirketlere karşı kısıtlama isteyen ve hafta başından bu yana süresiz grevde olan taksiciler başkent Madrid'de yaşamı felç etti.

Taksiciler seslerini duyurabilmek için Madrid'in en önemli etkinliklerinden biri olan ve açılışı bugün yapılan uluslararası turizm fuarı Fitur'u eylemlerinin merkezi olarak seçti.

Grevdeki taksiciler Madrid'i birbirine kattı

FUAR ALANINDA EYLEM

165 kadar ülke ve bölgeden 10 bin 487 turizm firmasının katıldığı Fitur'un yapıldığı fuar alanının önünde toplanan taksiciler, lastik yakarak yolu kapattı ve katılımcıların fuara gelişini engellemeye çalıştı.
Fitur'un açılışı için gelen İspanya Kralı 6. Felipe de eylemlerden dolayı yan yoldan fuar alanına giriş yapmak zorunda kaldı.

Grevdeki taksiciler Madrid'i birbirine kattı

OTOYOL TRAFİĞE KAPANDI

Taksiciler, fuar alanı yakınlarındaki M-40 otoyolunu da kısa bir süre trafiğe kapattı.
Polisin müdahalesi sırasında yaşanan arbede bir taksici gözaltına alındı. Eylemler sırasında ayrıca 5 polis ve 6 taksicinin hafif yaralandığı bildirildi.
Öte yandan, Barselona kentinde eylemlerini sürdüren taksiciler Katalonya özerk yönetim hükümetinin sunduğu teklifi bu akşam oylayıp grevi sonlandırma veya devam ettirmeye karar vereceklerini duyurdu.

Grevdeki taksiciler Madrid'i birbirine kattı

Taksiciler, Uber ve Cabify gibi internet üzerinden ulaşım hizmeti veren özel şirketlerin lisanslarının özerk yönetimler tarafından değil İspanya hükümetince hazırlanan ve ülke genelini kapsayan bir yasayla kontrol altına alınmasını istiyor. Taksici dernekleri, Uber ve Cabify gibi şirketler için her 30 taksi başına bir lisans verilmesini talep ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)