Guardiola'dan Beckenbauer'e: İstenmiyorsam ayrılırım

Guardiola'dan Beckenbauer'e: İstenmiyorsam ayrılırım

Barcelona'yı çalıştırırken kazanmadık kupa bırakmayan, bir yıl ara verdiği futbola Bayern Münih'in başına gelerek son veren Pep Guardiola, sezon sonunda Alman ekibinden ayrılabilir.

İSTENMİYORSAM EL SIKIŞIP AYRILALIM

Bayern Münih'in efsane ismi ve Onursal Başkanı Franz Beckenbauer'in takımın oynadığı futbolun seyir zevkinden uzak olduğunu şeklindeki eleştirilerine sert yanıt veren Guardiola “İstenmediğim yerde durmam” dedi. Eleştirilere açık olması gerektiğini söyleyen İspanyol çalıştırıcı “Sürekli kendimi sakin olmam konusunda uyarıyorum. Buraya mümkün olduğunca uzun çalışmak için geldim. En büyük yeteneğim de çalışmak. Takımın başarısı için çalışmaya devam etmeliyim. Ama eğer kulüp beni istemiyorsa, el sıkışıp ayrılırım. Benim için hiç sorun olmaz” şeklinde konuştu.

İngiliz ve Katalan medyası tarafından Bayern Münih'in başında mutsuz ve gergin olduğu şeklinde çıkan haberleri adeta doğrulayan Guardiola, yeniden İspanya'ya dönebilir. Barcelona'da geleceği tartışılan Gerardo Martino'nun yerine düşünülen tek isim olan Guardiola için Katalan ekibinin efsanesi Johan Cruyff, “Mutlaka geri getirilmeli” yorumunu yapmıştı.