Gül'den Gazze saldırısı açıklaması

Gül'den Gazze saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile basın toplantısı düzenledi. Gül "İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı anlayışla karşılamak mümkün değil, AB'nin İsrail'i uyarmasını bekliyoruz. ABD İsrail'i ikaz etmeli" dedi.

AÇLIK GREVLERİ

Açlık grevleriyle ilgili de konuşan Gül, "Hükümetin yaptığı çalışmalar ortada bu iş artık bitmeli. Sorunların çözümüne katkısı yok. Sona erdirmek lazım Milletvekilleri ve belediye başkanlarının böyle bir yola gitmesini tasvip etmem. Çözüm için çaba göstermesi gereken kişilerin böyle bir yola girmesinin tasvip edilecek yanı olmadığı açıktır. Umarım herkes bir an önce bu işi sona erdirir" dedi.

GÜL'DEN ÜSLUP AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la farklı usluplara sahip oldukları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ''Ben ve Başbakan ne söylersek birçok anlamlara çekilecektir. Ben sayın Başbakan'ın da aynı zamanda bir parti başkanı olduğunu, dolayısıyla siyasi bir lider olarak söyleminin farklı olacağını, farklı olduğunu, benim ise Cumhurbaşkanı olarak anayasanın bana verdiği sorumluluk çerçevesi içerisinde daha tarafsız olmam gerektiği ve bundan dolayı benim de söylemimin ve üslubumun farklı olacağını söyledim. Bunların farklı anlamlara çekilmesine herhalde gerek yok diye düşünüyorum'' dedi.

Gül'den Gazze saldırısı açıklaması