Gülen'in mektubunu getiren elçi deşifre oldu

Gülen'in mektubunu getiren elçi deşifre oldu

Fethullah Gülen'in gerilime ilişkin barış mektubu yazdığı ortaya çıktı. Bu durum gündeme bomba gibi düşerken, mektuba dair ayrıntılar bir bir ortaya çıkıyor. Son olarak Herkul.org'da mektubun yazım sürecinden mektupta yer alan ayrıntılara kadar her şey açıklanmıştı. Ayrıca Herkul'daki yazıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışmaların daha fazla büyümemesi için bir elçi gönderdiği vurgulanmış ve mektubun bu elçi ile Türkiye'ye getirildiği ifade edilmişti.

O ELÇİ DEŞİFRE OLDU

Abdullah Gül ile Gülen arasında diyalog kuran elçi deşifre oldu. O ismin, gazeteci Fehmi Koru olduğu öğrenildi. Ayrıca bu durumun Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleştiği belirtiliyor.

HERKUL'DA YER ALAN ELÇİYE DAİR KISIM

''O günlerde sayın Cumhurbaşkanımızın da tartışmaların büyümemesi ve milletimizin huzuru adına farklı kesimlerle görüşmeler yaptığı, binaenaleyh muhterem Hocamıza da bir elçi gönderip kendi düşüncelerini aktarmak ve buranın mülahazalarını öğrenmek istediği iletildi.

21 Aralık'ta gelip Hocaefendi'yle görüşen ve onun değerlendirmelerini not eden misafirimiz, yazılı bir metinle dönmenin çok daha faydalı olacağını söyleyince, muhterem Hocamız, medyada sözü edilen o mektubu yazıp verdi.''