Gülen'in oda dediği evi 130 dönümlük bir çiftlik

Gülen'in oda dediği evi 130 dönümlük bir çiftlik

Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı, ABD'de Pensilvanya'ya giderek Gülen'le bir röportaj yaptı.

Bu röportajın hikayesini ayrıca yazan Dumanlı, Fethullah Gülen'le ilgili bir ceket hikayesi anlatarak, Gülen'in ne kadar mütevazı bir yaşam sürdüğüne vurgu yaptı. Ancak Gülen'in, Türkiye'den ayrıldığı günden beri 1 değil, çok daha fazla ceketi bulunduğu fotoğraflarla ortaya çıktı.

DUMANLI: "ODADA KALIYOR"

Ekrem Dumanlı, ceket konusunda olduğu gibi yine Gülen'in yaşamındaki sadeliği vurgulamak için bir malikanede değil, o malikanenin küçük bir odasında yaşadığını yazdı. Dumanlı ayrıca o küçük odanın kirasını da Fethullah Gülen'in bizzat kendisinin ödediğini sözlerine ekledi.

Gülen'in oda dediği evi 130 dönümlük bir çiftlik

GÜLEN'E YAKIN İSİM O MALİKANEYİ ANLATTI

Ancak, yaklaşık 40 yıldır Fethullah Gülen'in yanında olan Latif Erdoğan bu iddiayı geçtiğimiz günlerde yalanlamıştı. Latif Erdoğan'ın açıkladığına göre, Fethullah Gülen Pensilvanya'da toplam 130 dönümlük bir alanı kapsayan çiftlikte yaşıyor. Bu çiftliğin içinde, onlarca oda bulunan bir büyük malikanenin yanı sıra, 8 tane de büyük villa bulunuyor. 8 villanın 1 tanesi de Fethullah Gülen'in şahsına tahsis edilmiş durumda. Gülen, dilediği zaman odasından çıkıp bu villada kalabiliyor.