Güliz Ayla kimdir

s

GÜLİZ AYLA KİMDİR?

27 Nisan 1988 yılında Samsun’da doğdu. Lise öğrenimini Samsun Anadolu Lisesinde tamamladı. Daha sonra 1998 yılında iki yıllık Belediye Konservatuarında Tiyatro ve Drama bölümünü kazandı.

KARİYERİ

Çok küçük yaşlarda müziğe ilgisi başlayan Ayla, bir çok sanatçıya vokalistlik yapmıştır; bu şarkıcılar: Sıla Gençoğlu, Işın Karaca, Metin Özülkü.

2006 yılında 'Adelaide' adlı müzik grubuna üye olmuş ve 'Rock’n Dark Express' Rock Müzik Yarışmasında birinci oldular. Ayrıca Müjdat Gezer’in iki müzikalin şarkılarını da söylemiştir. Güliz Ayla öğrenmekten hiç bıkmayan yapısı ile şan, solfej, kulak ve ritim üzerine özel eğitimler alarak kendisini geliştirmekten hiç bıkmadı.

ÖDÜLLER ALDI

'Doğa İçin Çal’ın ikinci bölümünde şarkı söyledi. 18 Eylül 2015’de kendi adını verdiği 'Güliz Ayla' albümünü çıkardı. Sıla Gençoğlu’nun ve Efe Bahadır’ın bu albümde büyük yardımları oldu. Albüm beklenen ilgiyi gördü. 'Bahsetmem Lazım' ve 'Olmazsan Olmaz' adlı iki şarkısına klip çekti.

2015 yılında KTCC Paparazi Ödülleri En İyi Çıkış, 1. Gossip Time Yıl Sonu Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı ödüllerini kazandı. 2016 yılında 23. İTÜ EMÖ Başarı Ödülleri Yılın En Başarılı Çıkış Yapan Şarkıcısı, 1. YBU Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Şarkı (Olmazsan Olmaz), 7.KTÜ Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcı, İstanbul Gelişim Üniversitesi 5. Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı, Ege Üniversitesi 5. Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı ödüllerini kazandı.