Gülse Birsel'den HDP'ye: Ayıp ediyorsunuz

gülse birsel

Hürriyet'te köşe yazan Gülse Birsel, geçtiğimiz gün kaleme aldığı bir yazısında Kobani için sokakları ateşe verenleri Gezi eylemcilerinden farklı tutarak "bunları beğenmedim" demişti.

KOBANİ EYLEMCİLERİ GEZİ GİBİ DEĞİL

Gülse Birsel, Gezi ile Kobani eylemleri arasındaki farkı izah etmek için şu cümleleri kullanmıştı:

"Bu, özgürlük ve seslerini duyurma peşindeki iyi aile çocuklarının, yaşam tarzı korkularıyla başlattığı, kendi ülkemizde daha kaliteli bir yaşam amaçlayan, ilk günleri nahif ve barışçıl geçen, bir muhalif eylem değil."

Gülse Birsel'den HDP'ye: Ayıp ediyorsunuz

TÜRKİYE'NİN VARLIĞINI TEHDİT ETMEK KİMİN FİKRİYDİ

Bugünkü yazısında da aynı konuya değinen Birsel, HDP'yi hedef tahtasına oturtarak zor bir soru sordu: Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehdit etmek kimin fikriydi?

AYIP EDİYORSUNUZ, BİZİ KAYBEDİYORSUNUZ

İşte Birsel'in yazısındaki HDP'ye sitem dolu o satırlar:

HDP'nin birçoklarına göre gayet meşru ve haklı bir davayı savunmak için kullandığı tehdit, söylem ve yaşanan şiddet sonucu haksız duruma düştüğü, kamuoyu desteğini kaybettiği çok açık. Bu, zeki ve işbilir olduğunu düşündüğüm bir ekip için tuhaf bir hata oldu.

Hakikaten merak içindeyim.. Canilerin kılıçtan geçirmek üzere olduğu, sınırın diğer tarafındaki kardeşlerimizin yaşam hakkı için yardım isterken, halkın hissi desteğini almışken ve meseleniz hükümetin tavrıyken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehdit etmek kimin fikriydi?"

Yav hani beraber savaşıp kurmuştuk? Hepimizin ülkesiydi? Hepsi bir yalan mıydı kardeş? Ayıp ediyorsunuz, bizi kaybediyorsunuz..

Gülse Birsel'den HDP'ye: Ayıp ediyorsunuz