Gülse Birsel'in işçi haklarını savunduğu yazısı

Gülse Birsel'in işçi haklarını savunduğu yazısı

Türkiye'nin gündemi 1 haftadır, Mecidiyeköy'deki Torun Center'da asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçi üzerine kurulu..

İşçilerin hayatını kaybetmesine neden olan ihmaller zincirinde sorumluluğun hangi kişi ve kurumlarda olduğu tartışılırken, köşe yazarları da bu konu üzerine yoğunlaştı.

GÜLSE BİRSEL DE İŞÇİLERİ YAZDI

Asansör kazası sonrası konuşulmaya başlanan işçi hakları, iş güvenliği konuları hakkında yazan köşe yazarlarından biri de Hürriyet yazarı Gülse Birsel oldu.

HANGİ GELECEKTEN BAHSEDİYORUZ Kİ

Gülse Birsel asansör işçileri üzerine yazdığı yazısında, işçilerin çalışma şartlarının elverişsizliğinden dert yandı, "Hangi gelecekten bahsediyoruz ki?" dedi.

12 YIL SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Her köşe yazarının olduğu gibi Gülse Birsel'in de işçi güvenliği ve işçi hakları üzerine yazı yazma hakkı var. Ancak Gülse Birsel'in bu konuda özel bir yeri var. Çünkü Hürriyet yazarı, henüz 1 hafta önce, 12 yıldır sigortasız çalıştırdığı Mazlume adlı işçisinin açtığı davayı kaybetti. Sigortasız işçi çalıştırarak hem kanunları hem de insan haklarını çiğneyen bir yazarın, bugün 10 işçinin ölümü ve işçilerin geleceği üzerine fikir belirtmesi dikkat çekti.

Gülse Birsel işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili kısaca şunları yazdı:

"70'lerde Almanya'ya göçmüş bir Türk işçisinin, bugün İstanbul'a göçmüş torunundan daha iyi şartlara ve geleceğe sahip olduğu gerçeği aynı kalıyor. Memlekette 20 milyon insanın işyerinde ölmesi, başını sokacağı bir ev alması ihtimalinden yüksekse.. Hangi gelecekten bahsediyoruz ki?"

Gülse Birsel'in işçi haklarını savunduğu yazısı