Günay 32. Gün'de Arınç'a cevap verdi - İzle

Günay 32. Gün'de Arınç'a cevap verdi - İzle

ENSONHABER.com/ÖZEL Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Kars'ta 'İnsanlık Anıtı' için kullandığı 'ucube' söylemi büyük bir tartışma konusu yarattı.

UCUBE POLEMİĞİ

Erdoğan'ın çıkışıyla başlayan tartışma geniş yankı buldu. Hatta AKP içinde bile farklı yorumlandı. Bundan en çok yaralanan ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu. Başbakan'ın 'ucube' söylemini yumuşatmak isteyen Günay, Erdoğan'dan 'Ucubeyi heykel için kullandım' cevabını alınca ters köşe oldu. Yeni bir tartışma konusu yaratan bu terslik, iki bakanın arasını da açtı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yine bir 32. Gün'de söylediği sözler gündeme oturdu. Arınç ''Allah kimseyi bu duruma düşürmesin'' çıkışı ile Erdoğan'ın arkasında yer aldı.

NAS SURESİ'NE SIĞINDIM

Tüm bu yaşananları 32. Gün'de Mehmet Ali Birand'a anlatan Günay, Nas Suresi ile cevap verdi. Birand'ın Arınç sorusuna cevap veren Günay, kırıldığını ifade etti. Ve Arınç'tan bir açıklama yapmasını beklediğini ancak bundan sonra iş işten geçti dedi. Günay ''Tüm bu yaşananları içimde yaşadığım duygulara sığındım. Ve başımı yukarı kaldırarak Nas Suresi'ni okudum'' şeklinde cevap verdi.

Günay'ın Arınç'a verdiği cevap...

Nas Suresi'nin Türkçe meali:

De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik'ine, insanların İlah'ına sığınırım.”