Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Sivas olaylarının 16. yılı nedeniyle Yüksel Caddesinde anma etkinliği düzenledi. 2 Temmuz 1993
Etkinlikte, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivasta meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler ile Deniz Gezmiş ve Pir Sultan Abdalın isimleri söylenirken, katılımcılar Yaşıyor diye bağırdı.
Diriliş
AKA-DER Tiyatro Topluluğunun Diriliş adlı oyunu sahnelediği etkinlikte, semah gösterileri yapıldı, ozanlar türkü söyledi ve çocuk korosu sahne aldı.
Anadolu tarihinin en büyük katliamlarından
AKA-DER Genel Merkez Yöneticisi İbrahim Akyol, burada yaptığı açıklamada, Tam 16 yıl önce Anadolu tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadık. Ellerinde kalemleri, sözleri ve semahlarından başka bir şeyi olmayanlar, bir organizasyonla katledildi dedi.
AA
























Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder