MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin açıklamasını “çok büyük talihsizlik” olarak nitelendiren Kılıç, “Sayın Bahçelinin açıklamaları maalesef hakaretten ötesini içeriyor. Ama Sayın Bahçelinin şunu bilmesini isterim ki, bizim kendisine yönelik üslubumuz bu ölçekte bir üslup olmayacak” dedi. Kılıç, “Anlaşılan odur ki Sayın Bahçeli Türkiyenin terörle mücadelesine demokratik açılımla destek vermek yerine, bu mücadele üzerinden siyasi varlığını devam ettirme kararlılığını, korumaktadır” dedi.
AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç Mecliste gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçelinin yaptığı yazılı açıklamanın kendi siyaseti ve Türkiyenin geleceği adına çok büyük bir talihsizlik olduğunu öne süren Kılıç, “Türkiyenin bugün bu ölçekte dozu sert bir üsluba ve bu kadar sert söylemlere ihtiyacı yok. Türkiyenin tam aksine içine girilen demokratik çözüm arayışları çerçevesinde, barışa, kardeşliğe, huzura, birliğe ve bütünlüğe vurgular yapan cümlelere Türkiyenin ihtiyacı var.” dedi.
“BARIŞA, KARDEŞLİĞE ZERRE KADAR KATKISI OLMAYAN AÇIKLAMALAR”
AKPnin başından itibaren 71.5 milyon insanın barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamasını hedef aldığını kaydeden Kılıç şunları söyledi:
“Hükümetin atmak istediği adımların tek hedefi vardır. Tıpkı AB ile ilgili çalışmalarda olduğu gibi her ne yapacaksak kendi insanımızın huzuru, kendi insanımızın mutluluğu, kendi insanımızın daha demokratik ve özgür yaşam standartlarına kavuşması için. Dolayısıyla Sayın Bahçelinin yaptığı açıklamalara bu eksende bakıldığında Türkiyenin barışçıl geleceğine, zerre kadar katkısı olmayan, çok sert açıklamalar.”
“BAHÇELİNİN KAÇIRDIĞI KONTROLÜ KAYBETMEYECEĞİZ”
Kılıç, “Bahçelinin konuşması hakaret mi içeriyor, hukuk boyutuna taşımayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, Bahçelinin açıklamalarının hakaretin ötesinde olduğunu söyledi. Bahçelinin üslubuna rağmen ona karşı üsluplarının aynı ölçekte olmayacağını belirten Kılıç, konuyu yargıya taşımak konusunda ise henüz bir çalışmalarının olmadığını kaydetti.
Kılıç şöyle konuştu:
“Ancak Sayın Bahçeli ihanet sözcüğünü kullanıyor ki ihanet sözcüğünü kullanabilmek ancak demokratik sürece katkı vermekten imtina etmeyle, çekinmeyle, geri durmayla eşdeğer tutulabilir. Bu cümleleri, kelimeli seçerek kullanmanın Sayın Bahçelinin hakkı olmadığına inanıyoruz. AK Partiyi yasadışı örgütlerle aynı kefeye koyma noktasındaki yaklaşımı da kabul edilebilir değil. Sayın Bahçeliyi şunu bilmeli ki biz MHPnin yasadışı örgütlerle, illegal örgütlenmelerle hiçbir zaman aynı kefeye koymayacağız. Sayın Bahçelinin kaçırdığı kontrolü, kaybettiği feraseti, yitirdiği sağduyuyu Ak Parti iktidarı ve genel merkezi, sağduyu, feraset ve basiret noktasında hiçbir zaman kaybetmeyecek. Biz soğukkanlılığımızı, sağlam, sağlıklı ve samimi duruşumuzu her ne açıklama yapılırsa yapılsın korumaya ve sürdürmeye devam edeceğiz.”
“TERÖRLE MÜCADELE ÜZERİNDEN SİYAİNİ SÜRDÜRME KARARLILIĞINDA”
Kılıç, “Başbakan ikinci turda muhalefetle görüşecek denildiği bir dönemde, MGKnın olduğu bir günde Bahçelinin açıklamaları kapının tümüyle kapatılmış olduğu anlamına mı geliyor?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bu açıklamadan sonra Türk toplumu Sayın Bahçeliye şunu soracaktır. AK Parti iktidarından önceki 4 yıl boyunca Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcısı sıfatıyla hükümetin ikinci adamı oldu. Ve Rahmetli Ecevitin başbakanlığı sırasında yaklaşım ve önerileriyle hükümetin üzerinde çok tesir icra eden bir Başbakan Yardımcısı oldu. Sayın Bahçeli bu dört yıllık Başbakan Yardımcılığı süresi içinde Türkiyenin bu en köklü sorununun çözümü için hangi adımı attı, hangi öneriyi getirdi, hangi yaklaşımı geliştirdi? Hiçbir adım atmayan Sayın Bahçelinin 2007 seçimlerinde otobüsün üzerinden mitinge toplanan kalabalığa idamı simgeleyen ipi fırlatması o dönem akıllara şu soruyu getirmişti madem bu kadar idama hevesliydin Başbakan Yardımcısı iken konu önüne geldiğinde bunun gereğini niye yapmadın? Bugün gelinen noktada anlaşılan odur ki sayın Bahçeli Türkiyenin terörle mücadelesine demokratik açılımla destek vermek yerine, bu mücadele üzerinden siyasi varlığını devam ettirme kararlılığını, korumaktadır.”
ANKA
























Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder