Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osmanlı Devleti'ni kötüleyen zihniyete tepki
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi program ve toplu açılış töreni için Bilecik'e gitti.

Söğüt ziyaretinden sonra Cumhuriyet Meydanı'nda miting gerçekleştiren Erdoğan, düzenlenen toplu açılış töreninde coşkulu vatandaşlara seslendi.

Burada önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osmanlı Devleti'ni kötüleyen zihniyete karşı söylediği sözler ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’nin emaneti Bilecik’te hasret gidermeye geldik." dedi.

"Osmanlı’yı kim kötülüyor ve aşağılıyorsa bilin ki ya mankurttur ya da kuyruk acısı vardır"

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Bilecik’te oy oranında adeta patlama yaşanacağını dile getiren Erdoğan, konuşmasının devamında Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıl dönümünü hatırlatarak şöyle devam etti:

"Bu coşkunuz bu heyecanınız inanıyorum ki 14 Mayıs'ta burası bir başka patlayacak. Buna hazır mıyız? Hayallerini kaybeden, yani Kızıl Elması kalmayan milletler, tıpkı geçmiştekiler gibi, tarihin tozlu sayfaları arasına karışmaya mahkûmdur. Biz millet olarak hayallerimizden vazgeçmediğimiz için hala dimdik ayaktayız. Hala bölgemize ve dünyaya sözümüzü geçiriyoruz. Dünyanın hala hayranlıkla karışık bir çekingenlikle adını andığı Osmanlı Devletini kuran Osmangazi’yi bakınız tarihçilerimiz nasıl anlatıyor? Devrin büyük güçleri, Bizans’a ve Moğollara, riske girmeden meydan okudu. Hâkimiyeti altındaki yerlerde yaşayan Hristiyanlara iyi davrandı. Siyasi gelişmeleri ve fırsatları iyi değerlendirdi. Nerede ilerleyeceğini nerede duracağını Osmanlı iyi bildi. Kuvvet ve müsamaha, cesaret ve tedbir askeri güç ve strateji unsurlarını daima birlikte kullandı. Böylece bir dünya devleti kurdu. Biz de bugün tıpkı ecdadımız Osmangazi’nin yaptığı gibi ülkemizi çağın şartlarına göre, en iyi eserlere, en iyi hizmetlere, siyasi etkinliğe, ekonomik alt yapıya, askeri güce kavuşturma mücadelesi veriyoruz. Her kim bazı tarihçilere göre, bugün 724’üncü kuruluş yıl dönümü olan Osmanlı Devleti'ni kötülüyor, aşağılıyorsa bilin ki, ya mankurttur ya kuyruk acısı vardır. Bilecik’ten devletini kurduğu topraklardan Osmangazi’yi ve Osmanlı’yı yöneten tüm neslini rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Rabbim bizlere inşallah onlara layık olmayı onların mirasını yaşatmayı, onların bıraktığı emaneti daha ileri taşımayı nasip etsin.

"Ne söz verdiysek yerine getirmek için gece gündüz çalıştık"

Bilecik'ten devletini kurduğu topraklardan Osmangazi'yi ve Osmanlı'yı yöneten tüm neslini rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Rabbim bizlere inşallah onlara layık olmayı onların mirasını yaşatmayı, onların bıraktığı emaneti daha ileri taşımayı nasip etsin. Kardeşlerim biz hiçbir zaman, sizlerin ve milletimizin hiçbir ferdini vaktini hamasetle heba etmedik. Allah'ın yardımına ve milletimizin desteğine güvenerek, çıktığımız eser ve hizmet yolculuğunda medeniyet ve tarih mirasımızı bize ışık tutan bir rehber olarak gördük. Ne söz verdiysek yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Hamdolsun Rabbimiz bize ülkemize ve milletimize taahhütlerimizin çoğunu daha ilerisine geçerek yerine getirmeyi nasip etti. Eksik kalan işler elbette oldu, ama kazanımlarımız öylesine büyük ki bunların telafisi sadece vakit meselesidir."

"Kızılelma'nın adını verirken şehitlerimizin manevi desteğini hep hissettik"

Savunma sanayiinde attılan adımların geçmişin izlerini taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Attığımız her adımda, girdiğimiz her mücadelede Sultan Alparslan'ın Osmangazi’nin, Fatih Sultan Mehmet Han’ın aziz şehitlerimizin manevi desteğini hep yanımızda hissettik" diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Geliştirdiğimiz son teknoloji ürünü insansız hava aracına ‘Kızılelma’ adını verirken de bu kavramın işaret ettiği hedefi hayal ediyorum. Söğüt’te başladığı yolculuğunu önce Bursa’ya, ardından Edirne’ye sonra İstanbul’a, onu takiben Belgrat’a ve nihayet Viyana kapılarına kadar sürdürürken sadece toprak kazanma peşinde değildi. Bizim milletimiz ayak bastığı her yeri eman yurdu haline getirme, huzuru adaleti, refahı hâkim kılma gayesi taşıyor. Avrupa’nın şark meselesi olarak gördüğü Osmanlı’yı parçalamak için dört bir yandan üzerine çullandığı dönemde dahi, bu hayal tüm canlılığı ile milletimizin benliğinde yaşıyor."

"Osmanlı çınarı 600 yıl boyunca dünyanın en güçlü devleti olarak yerini almıştır"

"Söğüt’te dikilen Osmanlı çınarı 3 kıta ve 7 iklimi kucaklayan kıtalarıyla 600 yıl boyunca dünyanın en güçlü devleti olarak tarihteki şerefli yerini almıştır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu.

"Esasen milletimiz tarih boyunca hep güçlü devletler kurmuş. İdaresi altında yaşayan herkesi inancına ve kökenine bakmadan korumuş. Güvende tutmuş, müreffeh kılmıştır. Buna karşılık kendisine düşmanlık edenlere, Orhun yazıtlarındaki ifadeyle, ‘Başlıya baş eğdirerek, dizliğe diz çöktürerek’ hep galebe çalmıştır. Divan- Lügat-ı Türk’te Rabbimizin bu milleti hak üzere görevlendirdiği, hak üzere kuvvetlendirdiği mensuplarına aziz kıldığı ve muratlarına erdirdiği ifade ediliyor. Bilecik işte bu kutlu yürüyüşün sancağının 7 asır önce bu topraklarda bir kez daha ve yükseğe dikilişinin sembolüdür. Bölgedeki diğer beyliklerin tersine her geçen yıl artan bir güç. Azim ve cesaretle güç, gaza yolunda yürüyen Osmangazi’nin bıraktığı emanet nesilden nesle geçerek, cumhuriyete miras kalmıştır. Bu topraklarda Selçuklu'dan Osmanlı’ya oradan Cumhuriyet’e uzanan tarihi süreklilik içinde verilen her mücadelenin başımızın üzerinde, kalbimizin en müstesna köşesinde yeri vardır. Kendi öz yurdunda garip haline düşürülmeye çalışıldığında bile milletimiz bu vizyonu kaybetmemiş, ecdadına ve onun hayaline hep sahip çıkmıştır. Biz de geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız her eseri, milletimize yaptığımız her hizmeti bu anlayışla hayata geçirdik."