Diyanet'ten ideal toplum açıklaması
AA

39'uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın üst düzey yöneticileriyle birlikte 81 il müftüsü katıldı.

"Etki ve Sonuçları İtibarıyla Başkanlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi" gündemiyle gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Erbaş, salgın sürecinde ikinci il müftüleri istişare toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.

İdeal toplum için Diyanet'e düşen görevler olduğunu belirten Erbaş, şu ifadeleri kullandı;

"İNSANLIĞIN KURTULUŞU İÇİN ÇABALIYORUZ"

"Bu bilinçle salgın döneminde de yaklaşık 11 aydır büyük bir gayretle milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim ana gayemiz, Yaradan'a itaat ve mahlûkata merhamet inancını gönüllere yerleştirmektir. Tevhid ve vahdet bilincini zihinlere nakşetmektir. Bütün insanlığın dünyada huzuruna, ahirette kurtuluşuna rehberlik etmektir.

"İDEAL TOPLUM İÇİN EĞİTMEYE DEVAM"

Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizler, yüksek bir ahlak, ideal bir toplum, güzel bir istikbal inşasına destek olmak için çocuklara, gençlere ve aileye yönelik din ve eğitim hizmetlerimizi en ileri seviyeye getirmek zorundayız. Bu üç kesime yönelik faaliyetlerimiz, nesillerimize daha güzel bir dünya bırakma adına insanlık vazifemizdir. Onları, hakikat ve güzel ahlakla buluşturmak adına kulluk görevimizdir."

Diyanet'ten ideal toplum açıklaması

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)