İsviçre'de korona vakaları bir günde 841 arttı
AA

Dünya genelinde ülkeler koronavirüs önlemlerini artırsa da vaka sayıları her geçen gün artıyor.

Tedbirlerin sıkılaştırıldı İsviçre'de de bir günde 841 vaka belirlendi.

VAKA SAYISI 2 BİN 200'E YÜKSELDİ

İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam koronavirüs vaka sayısı, 2 bin 200'e yükseldi, ölü sayısı da 14'e çıktı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise "acil durum" ilan edildi.

İsviçre'de korona vakaları bir günde 841 arttı

ORDU DESTEĞİNİ ARTIRACAK

İsviçre'nin resmi haber sitesi Swissinfo'daki bilgiye göre, İsviçre ordusu virüs pandemisine karşı mücadelede desteğini artırmaya hazırlanıyor.

İsviçre ordusunun, ilk kez 4 hastane taburundan (600 asker) birini siviller için konuşlandıracağı, askeri hastanenin 200 hastayı ağırlayabileceği kaydedildi.

İsviçre'de korona vakaları bir günde 841 arttı

GURBETÇİLER UÇUŞLARIN DEVAM ETTİĞİ İSVİÇRE ÜZERİNDEN BİLET ALIYOR

Öte yandan edinilen bilgiye göre, bazı iptallere rağmen Türk Hava Yolları (THY), Zürih, Cenevre ve Basel'den Türkiye uçuşlarına devam ediyor.

Türkiye'nin uçuş yasağı getirdiği Almanya ve Fransa'dan bazı gurbetçilerin İsviçre üzerinden Türkiye'ye bilet aldığı bilgisi de paylaşıldı.

ALMANYA SINIRLARINI KAPATACAK

Almanya basınındaki haberlere göre, hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülke İsviçre, Fransa ve Avusturya ile sınırlarını yarından itibaren kapatacak.

İsviçre hükümeti de sınır noktalarında yarından geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalara geçeceğini duyurmuştu.

İsviçre'de korona vakaları bir günde 841 arttı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)