Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi
DHA

Konya'nın merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana gelen olayda, bir eve kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, EV ATEŞE VERİLDİ

Saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından ev de ateşe verildi.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Ateşe verilen ev ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi VİDEO

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin açıklamada bulundu.

11 YILLIK HUSUMET

Olayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır." dedi.

Süleyman Soylu Konya'daki saldırı hakkında açıklama yaptı VİDEO

"TÜRK-KÜRT MESELESİ DEĞİL"

Bu olayın da istismar edilmeye, siyasallaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek altını çizerek söylüyorum, bu saldırı kadar tehlikelidir ve bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır." diye konuştu.

Bu memleketin kardeşliğiyle kimsenin uğraşmamasını isteyen Soylu, bu milleti birbirine düşürebilmek için bir çabayı içeriden ve dışarıdan birilerinin sürekli körüklediğini dile getirdi.

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi

"İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ"

Soylu, ne mesele olursa olsun, ne şekilde olursa olsun, bu konularda istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetlerinin ortada olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mesele 2010'da iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010'da bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet hala devam ediyor. Orada kadınlar var, kadınlara silah çekilmiş ve insanlar var, insanlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli."

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi

"ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMELER PROVOKASYON"

Bundan 4-5 ay önce de yine böyle bir tartışma söz konusu olduğunu, bunların hem güvenlik güçlerine hem de adalete intikal ettiğini aktaran Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Şunu ifade etmek istiyorum, bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olur düşüncesindeyim."

Soylu, ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diledi.

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)