Gündeydoğu'da seçim sonrası şiddet olayları

Gündeydoğu'da seçim sonrası şiddet olayları

Yerel seçimlerin ardından sonuçlara yönelik itirazlar Güneydoğu'da sokaklarda şiddete yol açtı. BDP yönetimi, seçim sonrası kazanılan bir çok belediyede Ak Parti'nin sonucu kendi lehine çevirmesi için hileye başvurduğunu ileri sürdü.

PROTESTOLARA SERT MÜDAHALE

Bazı merkezlerde oy sayım işlemine devam edilirken sayım işlemi tamamlanan bazı merkezlerdeki sonuçlar AK Parti lehine sonuçlandı. Seçim kurullarının kararına BDP'liler itiraz ederken karara tepki amacıyla bazı merkezlerde protesto gösterileri yapıldı.

Polisin gösterilere sert müdahalesi sonucu çatışmalar yaşandı. Çatışmaların yaşandığı merkezlerden olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Birecik ilçelerinde BDP'nin itirazları reddedildi. Her iki ilçede yaşanan şiddetli çatışmalar ilçe geneline yayıldı.

Birecik'te E 24 karayolu zaman zaman göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı. Ceylanpınar'daki protestoya katılmak için Şanlıurfa ve Viranşehir, Kızıltepe ilçelerinden yola çıkan kalabalık gruplar karayolunda engellendi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde itiraz üzerine oylar birkaç kez sayılırken belediye BDP'den Ak Parti'ye geçti. Sonucu protesto amacıyla ilçe merkezinde başlayan gösteriler güvenlik güçlerinin müdahalesi ile çatışmaya dönüştü. İlçeye Bitlis ve çevre ilçelerden takviye güçler sevkedildi. İlk belirlemelere göre en az 30 kişi gözaltına alındı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşanan olaylarda ise yaralı ve gözaltılar yaşandı. ağrı'nın Taşlıçay ve Batman'ın Kozluk ilçelerinde de BDP'liler sonucu gösterilerle protesto etti.