Güner Özkul: Babam ve Adile Abla karı koca gibiydiler

Güner Özkul: Babam ve Adile Abla karı koca gibiydiler

Sevenleri, dostları ve hayranlarının tıka basa doldurduğu Akaretler Kültür Merkezi sahnesi, geçtiğimiz gece Selim ve Adile Naşit kardeşlerin anma gecesine ev sahipliği yaptı. Gecede ilk söz alan büyük usta Halit Kıvanç "Onlar her şeyden öte komik-i şehir Naşit efendinin çocuklarıydı. Bir misyonları vardı ve her ikisi de yaptıkları işler ve bıraktıkları izlerle gerek Türk sinemasına ve gerekse Türk tiyatro tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmayı başardılar" ifadelerini kullandı.

"KARI KOCA GİBİYDİLER"

Daha sonra kürsüye çıkan Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, "Babam ve Adile Abla, benim neznimde hep karı koca gibiydiler. Beyaz perdede bu rol ikisine de öylesine yakışmıştı ki, artık kendilerini ben bile başka şekilde düşünemiyordum. Bu rol bu dünyada gerçek olmadı ama diğer alemde gerçek olacağına inanıyorum. Onu ve Selim ağabeyi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Hemen ardından kürsüye davet edilen Temel Gürsu ise sözlerine "Gülen Yüzlerin anısına saygıyla" diyerek başladı. Adile Naşit'e olan özlemini kelimelere sığdıramayacağını söyleyen Gürsu, "Birlikte yaşadığımız o kadar güzel anı var ki; hepsini değil bir kaçını bile anlatmaya kalksam eminim ki bize ayrılan süreyi bayağı bir aşarız. Ancak kısaca şunu söylemeliyim. O (Adile Naşit) hastalığı zamanında bile her zaman gençlere örnek olacak biçimde davranmış, setlerini bile bir gün olsun aksatmamıştır" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAHNEDEN AYRILDI

Adile Naşit ve Selim Naşit anma gecesinin en önemli konuklarından biri de Erol Evgin'di. Evgin, sahnede Adile Naşit ile ilgili anılarını seyircilerle paylaşırken bir yandan da onun yufka yürekliliğine ve samimiyetine dikkat çekti. "Bir gün beni aradı ve nerede olduğumu sordu. Ben de eve gideceğimi söyledim. Bana köprüye girmeden bizim eve doğru bakar mısın sana el sallamak istiyorum dedi. Ben de dediği gibi köprüye girmeden önce durup dörtlülerimi yaktım. Baktım ki balkona çıkmış ve tüm heyecanıyla iki eliyle çocuklar gibi şen bir biçimde el sallıyor Adile Ablam, her dostluğun bir fotoğrafı vardır insanlarda. Benim dostluğumun fotoğrafı da budur" diyen Evgin, sözlerini tamamlayamayacağını ifade ederek gözyaşlarını tutamadı. Seyirciyi selamlayan Erol Evgin'in titreyen sesiyle "Lütfen beni mazur görün, Adile Ablamı çok özledim" deyişi ise salonda büyük bir alkış tufanı kopmasına sebep oldu.

BU İKİLİNİN YERİ DOLDURULAMAZ

Son olarak kürsüye gelen Zeki Alasya da her iki kardeşin de tiyatro ve sinemada çok önemli ve kalıcı izler bıraktığına dikkat çekerken, "Bu ülkeye kolay kolay gelmez birer Adile ve Selim, her ikisini de saygı ve hürmetle anıyorum" diyerek o da herkes gibi iki büyük ustayla anılarını tüm salonla paylaştı.
(Sözcü)