Güney Kore düşman kardeşine bu şarkıları dinletiyor
Ajanslar

Kuzey Kore sınırındaki 11 noktaya yerleştirilen hoparlörlerden yerel saatle dün gece yarısı başlatılan ve 10 km öteden duyulabilen yayınlarda bir yandan Kuzey Kore’deki insan hakları ihlallerine ilişkin programlar ve hava durumu verilirken, bir yandan da şarkı dinletiliyor.

Güney Kore düşman kardeşine bu şarkıları dinletiyor

EN POPÜLER ŞARKILARI ÇALIYORLAR

AFP ajansının haberine göre ​TV dizileri (K-drama) ile tüm dünyayı sallayan Güney Kore’nin ‘düşman kardeşine’ dinlettiği şarkılar arasında, yine dünyaya yayılan K-pop’un (Güney Kore pop müziği) en popüler parçaları yer alıyor.

Güney Kore düşman kardeşine bu şarkıları dinletiyor

EN YENİ VE HİT PARÇALARIN ARASINDAN SEÇTİK

Öyle ki yerel basına konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, “İşi ilginç kılmak için en yeni ve hit parçaları kullandık” dedi.  Seçilen parçalar arasında en öne çıkanlar ise Big Bang grubunun ‘Bang, Bang, Bang’ ve kız grubu GFriend’in ‘Me Gustas Tu’ (Senden hoşlanıyorum) adlı şarkıları.

ŞARKILARIN SÖZLERİ MANİDAR

Öte yandan Savunma Bakanlığı seçilen şarkıların mesaj kaygısı taşıyıp taşımadığı sorularını cevapsız bıraksa da adı geçen şarkıların sözleri durumun öyle olduğunu düşündürdü. Sözgelimi ‘Bang, Bang, Bang’ adlı şarkıda “Sanki vurulmuşsun gibi/ Bang bang ban” ifadeleri yer alıyor.

Big Bang: Bang, Bang, Bang HD Klip İZLE

GFriend’in şarkısında da “İkimiz de çok utangacız/ Sana yaklaşmak istiyorum” deniyor.

GFriend: Me Gustas Tu (Senden hoşlanıyorum) HD Klip İZLE

ÖLÜM MELEĞİNİN BİR TÜRLÜ ÖLDÜRMEMESİNİN' HİKAYESİ

Bu arada hoparlörlerden dinletilen şarkılar arasında daha geleneksel ezgiler de var. Lee Ae-ran’ın (52) Mart 2015’te piyasaya sürdüğü ‘A Centennial Life’ (Yüzyıllık Hayat) şarkısında her 10 yılda bir ‘ölüm meleği’ tarafından ziyaret edilen ama daha yaşayacak çok şeyi olduğu için canı alınmayan birinin hikayesini anlatılıyor.