Günlük ev kiralayan emlakçılar cezalandırılacak

Yeni yönetmelik, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokuluyor. Bu yönetmeliğe göre, mevzuata aykırı günlük ev kiralayan emlakçılara ağır cezalar uygulanacak.

Günlük ev kiralayan emlakçılar cezalandırılacak

"ÇALIŞMALAR OLACAKTIR"

Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara suç örgütleri ve terör örgütlerine yardım ve yataklık etmekten ceza alabilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, "Bu önemli açıklarımızdan bir tanesi. İçişleri Bakanlığımız bu konuda çalışma yapıyor. Günlük kiralanan evler ya da kısa süreli kiralanan evler terörle de ilişkilendirilmektedir. Elbette ki bu konuda hem bu günlük kiralanan evleri kimler ve ne için kiraladığı konusu terörü yakından ilgilendiriyor. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde hem hükümetimiz hem de kamuda çalışmalar olacaktır" diye konuştu.

Günlük ev kiralayan emlakçılar cezalandırılacak

TERÖRE BULAŞANLAR CEZA ALACAK

Bu kararla hem herkes emlakçılık yapamayacak, hem de teröre bulaşan kişilere darbe vurulacak. Otel ve pansiyonlarda kalan şahısların kimlikleri online olarak güvenlik birimlerine bildiriliyor. Bu tür kiralama yöntemi kullanılan evlerde ise 'Kimlik Bildirme Sistemi' bulunmadığı için suçtan aranan şahıslar bu tip daireleri saklanmak ve suç işlemek maksatlı kullanabiliyor.

Evini günlük kiraya verenlerin ticaret yaptıkları için otel gibi değerlendirilmesi ve esnaf odasına kayıt yaptırarak vergi ödemesi gerekiyor.

Günlük ev kiralayan emlakçılar cezalandırılacak

MALİYE VE EMNİYET ÇALIŞMA YAPIYOR

Günlük kiralanan evlerin cezai işlemleri de açıklandı. Önce uyarı cezası daha sonra da kapatma cezası uygulanacak. Günlük evlerle ilgili Maliye ve Emniyet yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.