Güntekin Ali Ece ve Metin Tekin'den maç değerlendirmesi

Güntekin Ali Ece ve Metin Tekin'den maç değerlendirmesi

Spor yazarları dün gece oynanan ve Beşiktaş'ın 3 - 0'lık üstünlüğü ile sona eren Kasımpaşa mücadelesini değerlendirdi.

ALİ ECE: FUTBOL TEK TOP OYNANINCA GÜZEL

Ahmet Akçay isimli hakem elbiseli kişinin Beşiktaş'a gol atmasından birkaç yıl sonra... Beşiktaş'ın 3 sene üst üste şampiyon olduğunda Zeki Önatlı, Şenol Fidan gibi gizli kahramanları vardı. Veli Kavlak da gününde olduğunda bir nevi 2014 model Zeki, Şenol misali. Ligin ya da Beşiktaş'ın en yetenekli oyuncusu değil ama mücadeleyle, kolektif ruhla ve kendisi için değil takım için oynamanın Türkiye'de her takıma gerekli bir sentezi.

Maçı 1-0'a getiren golde Veli ezbere oynamadı. Önce şut feyki atıp Olcay'ın rakip bekin arkasına kaçmasını bekledi. Golü getirecek doğru kararı tam zamanında verdi. Olcay tek top, Almeida tek vuruş derken Beşiktaş öne geçti. Eee, ne de olsa futbol “tek top” oynanınca güzel!

Yazının devamını okumak için tıklayınız..

METİN TEKİN: NASIL OLDU ANLAYAMADIM

Futbol oynadığımız dönemde, kaybettiğimiz her maçtan sonra "Bir daha oynasak kaybetmeyiz" hissine kapılırdık. Beşiktaş'ın bu sene böyle bir şansı oldu, yani kaybettiği Kasımpaşa maçını tekrar oynadı. Bu Beşiktaş için ne kadar olumluysa Kasımpaşa için de tam o kadar olumsuz bir psikolojiydi. Oyun başlangıcında bunun hissedildiğini söylemek çok zor.

Bu sene ilk defa Beşiktaş'ı tribünden izledim. Odaklandığım şey, skordan çok oyunun nasıl olduğuydu. Dakikalar 25'i gösterdiğinde her iki takım için de tek bir gol pozisyonu, tek bir hücum girişimi yoktu. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde maç 3-0'a gelmişti! Ben de, bana göre sahadaki oyuncular da bunun nasıl olduğunu anlamadı. Ama şu bir gerçek ki Beşiktaşlı oyuncular buldukları üç pozisyonu da gol yaptı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız..

GÜNTEKİN ONAY: HİLMİ ÖKSÜZ'ÜN SÖZLERİ KAMÇILADI

ARZU ve konsantrasyonu yüksek Beşiktaş'ta dün defansif anlamda hemen herkes çok başarılıydı. Dünkü maçın anahtarı futbolcuların sahaya yansıttığı büyük kararlılık idi. Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz'ün "10 maç oynarsak 10'unda da Beşiktaş'ı yeneriz" açıklaması da sanıyorum Beşiktaşlılar'a ekstra motivasyon sağladı.

Bugüne kadar oynanan toplam 60 maçta rakibini sadece 2 kez yenebilmiş bir takımın asbaşkanının yapmış olduğu bu açıklama kuşkusuz iyi niyetliydi ancak kendi kulübüne zarar verirken Beşiktaş'ı adeta kamçıladı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız..