Gürcan Balık gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü FETÖ soruşturması çerçevesinde Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü ve özel müşaviri olarak "sağ kolu" gibi görev yapmış olan Büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

PENSİLVANYA ZİYARETİNİ GÜL'DEN GİZLEDİ

Milliyet'in haberine göre; Gürcan Balık, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Başdanışmanı olarak görev yaptığı sırada Davuoğlu'nun, ABD'de Fetullah Gülen'i ziyaretini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den gizlemişti.

Gürcan Balık gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara polisi, dün büyükelçiler Tuncay Babalı ile Ali Fındık'ı gözaltına almıştı.

BAKANLIĞA 1995'TE GİRDİ

1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Gürcan Balık, King's College London'da 2007 yılında master yaptı. 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. 2008-2011 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü, 2011-2013 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Özel Müşaviri oldu. Ocak-Ağustos 2013 tarihleri arasında UNESCO Daimi Temsilciliği görevini yürüttü. Ağustos 2013'te Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirildi. Balık, 15 Ağustos 2014 tarihi itibariyle Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olmuş ancak Ocak 2016'da görevden alınmıştı.

DAVUTOĞLU DÖNEMİ

Balık, Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde, bakanlıkta etkili isimlerden biriydi.

Dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2013 yılı Eylül ayında dönemin Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte BM toplantısı için New York’a gitmişti. Davutoğlu, Gül'ün BM'de konuşma yaptığı gün, Pensilvanya'ya giderek, Gülen ile görüşmüştü. Gülü'ün, bu ziyaretten daha sonra haberi olmuştu. Gürcan Balık, Gül'ün dış politika başdanışmanı olmasına rağmen bu ziyareti Gül'e söylememişti.