Gürcistan AB'den vize sözünü tutmasını istiyor
AA

AB

AB-Gürcistan Ortaklık Konseyi Toplantısı Brüksel'de gerçekleştirildi. Toplantısı sonrası konuşan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, yapılan seçimlerin ardından yeniden göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Brüksel'e yapmasının, ülkesinin Batıya yöneliminin güçlü bir işareti olduğunu söyledi.

Toplantıda, vize serbestisinin yanı sıra ekonomik entegrasyon ile güvenlik meselelerini de görüştüklerini kaydeden Kvirikashvili, "Kendi adıma, Gürcistan'ın AB açısında mutemet güvenlik ortağı olmayı sürdürdüğünü yinelemek isterim. Gürcistan olarak, AB'nin kriz yönetimi operasyonlarına katılmaya devam edeceğiz ve ortak güvenlik sımaları karşısında işbirliğimizi daha da arttırmaya hazırız." dedi.

VİZE SERBESTİSİ

Söz verildiği üzere vizelerin kaldırılmasını isteyen Kvirikashvili, "Bu, vatandaşlarımızın istediği Avrupa entegrasyonu açısında acil fayda ve teşviklerden birini oluşturuyor. AB Yüksek Temsilcisi ve Brüksel'deki dostlarımızın bu konuyu sonuçlandırmak ve karar sürecini hızlandırmak için gösterdiği çabaların farkındayız. Bu kararın en yakın gelecekte verileceği konusunda iyimseriz." dedi.

"TARİH VEREMEM"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ise vizelerin kaldırılmasının sadece Gürcistan vatandaşları için değil, aynı zamanda AB için de önemli olduğunu belirterek, "Bunu olumsuz yönde etkileyebilecek bir şey yoktur. Bunda eminim. Ancak bir tarih veremem. Çünkü konu, şimdi AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun (AP) elinde." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)