Gürsel Tekin tezkere için AYM'i işaret etti
ensonhaber.com

gürsel tekin

CHP geçtiğimiz yıl Meclis'e sunan tezkereye "hayır" oyu vermişti.  Fakat bu defa "evet" oyu kullandı. CHP kaynakları bunu tezkerenin, geçen yıl gelen tezkereden farklı olarak, PKK'nın yanı sıra IŞİD'le de mücadeleye yeşil ışık yakması olarak açıkladılar.

GÜRSEL TEKİN AYM'Yİ İŞARET ETTİ

Fakat CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Meclis’te CHP’nin de ‘evet‘ oyu kullandığı ‘Suriye-Irak tezkeresi‘nin Anayasa Mahkemesi’ne gidildiği takdirde iptal edilebileceğini iddia etti.

Gürsel Tekin: AYM tezkereyi iptal eder

CNN TÜRK’teki Ne Oluyor?’ programında Şirin Payzın’ın konuğu olan Gürsel Tekin, aynı dakikalarda TBMM’de CHP, AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla bir yıl daha uzatılan Suriye-Irak sınır ötesi operasyon tezkeresiyle ilgili konuştu.

"AYM'YE GİDİLİRSE İPTAL EDİLEBİLİR"

Tezkerenin yasal olarak tartışma konusu olduğunu söyleyen Tekin, “Önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi’ne gidildiği takdirde iptal edilebilecek bir tezkere” yorumunu yaptı.

Gürsel Tekin, bu iddiasını da şöyle savundu:

“Bu hükümet şu anda olmayan bir bakanlar kurulu kararıyla geldi. Bu hukukun arkasında dolanmıktır. Yasal olarak tüm bakanların imzası gerekli. Ancak HDP’li iki bakanın imza atmayacağını tahmin ederek önceki bakanlar kurulunda bunu onaylatıyorsunuz. Bu hukuka aykırı.”