Hacıbektaş'ta Bekir Bozdağ'a saldırı girişimi

Hacıbektaş'ta Bekir Bozdağ'a saldırı girişimi

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri başladı. 18 Ağustos'a kadar sürecek olan anma törenlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da konuşma yaptı.

BOZDAĞ KONUŞURKEN PROTESTO ETTİLER

Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ'ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı'nı protesto ettiği görüldü.

KONUŞMA SONRASI SALDIRI GİRİŞİMİ

Bekir Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Bir grup Bekir Bozdağ'da doğru hareket ederek saldırı girişiminde bulundu. Korumalar, Bozdağ'a saldırmak isteyen bir kişiyi etkisiz hale getirdi.

Hacıbektaş'ta Bekir Bozdağ'a saldırı girişimi

İNCİNSEN DE İNCİTME

Bekir Bozdağ'a yapılan protesto sosyal medyada da yankı bulurken bazı kullanıcılar Hacıbektaş'a ait "İncinsen de incitme" sözlerini hatırlatarak olaya tepki gösterdi.

BOZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Bekir Bozdağ saldırı girişimi sonrası şöyle konuştu:

"Konuşmadan sonraki süreçte, Hacı Bektaş-ı Veli ile alakası olduğunu düşünmediğim, sevgi barış dostluk anlayışıyla ilgisi ve alakası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldık. Bunu basın mensupları farklı bir değerlendirme yaparsa üzülürüz. Bu Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolundan gidenleri bağlayan bir şey değildir. Alevi kardeşlerimizle alakalı bir husus değildir. Orada bulunan Hacı Bektaş-ı Veli dostları üzüntülerini ifade ettiler. Herkes bundan rahatsız oldu. bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum."