Hagel'dan Tim Howard'a savunma esprisi

Hagel'dan Tim Howard'a savunma esprisi

ABD Başkanı Barack Obama, 2014 FIFA Dünya Kupası 2. tur maçında Belçika'ya yenilen ABD Milli Takımı'nın kaptanı Clint Dempsey ve kalecisi Tim Howard'ı arayarak, kendilerini gösterdikleri liderlik ve takımın turnuvada sergilediği performanstan dolayı tebrik etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın görüşmede iki futbolcuyu, sadece sahada sergiledikleri işlerden dolayı değil, ülkeyi gururlandıracak şekilde temsil görevini yerine getirdikleri için de kutladığı belirtildi.

Obama, takımın performansına övgüler sıralarken, iki futbolcu aracılığıyla, takımın antrenörü Jurgen Klinsmann ve tüm takıma da tebriklerini iletti.

HAGEL'DAN HOWARD'A "SAVUNMA" ESPRİSİ

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Hagel da kaleci Tim Howard'ı arayarak, Brezilya'da devam eden Dünya Kupası'nda ABD'nin kalesini savunduğu için kendisine teşekkür etti.

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, Hagel görüşmede Howard'ı, maçta rekor sayıda kurtarışa imza atması ve takımın Brezilya'da yakaladığı ivmeden dolayı kutladı. Hagel, kaleci Howard'ı ve tüm takımı Pentagon'a davet ederken, Howard'a, "Biraz antrenmanla bir gün gerçek Savunma Bakanı olabilirsin" diyerek espri yaptı.